Kad ģimenē ienāk bērns un domājam par atvases attīstības periodiem, naivi ceram, ka mūsu mazais eņģelītis klausīs uz vārda, nedarbus nestrādās un viss ritēs kā pa diedziņu. Realitātē mēdz būt tā, ka mazulis, tiklīdz sācis iepazīt pasauli un lūkoties augstāk par virtuves skapīšiem, mammai spēj radīt ne vienu vien satraukuma pilnu mirkli. Par to arī STV raidījumā "Starp mums runājot" stāsta redaktore, vairāku grāmatu autore un mamma Gundega Roze.

"Bērns jau izvelk ārā visus tavus dēmonus," stāstāmo iesāk jaunā mamma Gundega Roze piebilstot, ka bērns arī spoguļojas sava vecāka paštēlā un parāda realitāti no pavisam citas puses. "Dara lietas, ko nedrīkst, kāpj pie plīts karstas," tā Roze. Viņa raidījumā atklāj, ka šobrīd viņas atvasei ļoti patīk aizliegtais "auglis" – viss, kas saistīts ar elektrību, tāpēc mazuli nākas uzraudzīt un sargāt no bīstamām situācijām divtik naski.

"Kliegt nevar, raut nevar, ieskaidrot – vēl nesaprot. Jābūt milzīgai pacietībai," atklāta ir Roze. Jaunā mamma arī pastāsta, ka reizēs, kad bērns izņem no ledusskapja kādu produktu un aiznes prom pa dzīvokli, trauksmi neceļot. Taču situācijās, kad mazais bērns lien pie plīts, Gundega Roze arī ir tikai mamma un noliek robežas, ka nedrīkst un viss, ļaujot bērnam izniķoties par aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!