Foto: Shutterstock

Anna Pohomova šo klasisko ukraiņu recepti publicējusi savā “Facebook” lapā “Ukraiņu ēdieni”. Anna stāsta: “Griķu kotletes – “grečanki” ir ļoti populārs ēdiens visā Ukrainā. Pagatavošana ir vienkārša: no maltās gaļas maisījuma ar sīpoliem un ķiplokiem un griķiem veido kotletes. Tās apcep uz pannas, pēc tam var pasniegt tāpat vai kopā ar dārzeņiem, var arī sautēt krējuma vai tomātu mērcē.

Man patīk šis ēdiens tā relatīvās ekonomijas un daudzpusības dēļ. Kotletītes varbūt gan pamatēdiens, gan uzkodas. Ērti tās arī sasaldēt saldētavā, lai pagatavotu ātras un garšīgas vakariņas vai pusdienas, kad nepieiešams. Ir arī griķu kotletīšu veģetārā versija, kurā gaļu aizstāj ar rīvētiem kartupeļiem.”

::recepte::

Uzvāra griķus.

Sīpolus un ķiplokus sakapā, apcep līdz viegli zeltaini.

Sajauc malto gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno vārītos griķus, piesit klāt olu, pievieno sāli un piparus, visu izmīca.

Veido nelielas kotletītes, ko cep vidējā temperatūrā no abām pusēm brūnas.

50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 glāzegriķi (nevārīti)350 gmaltā gaļa1 gola2 gab.sīpoli2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Uzvāra griķus.

2

Sīpolus un ķiplokus sakapā, apcep līdz viegli zeltaini.

3

Sajauc malto gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno vārītos griķus, piesit klāt olu, pievieno sāli un piparus, visu izmīca.

4

Veido nelielas kotletītes, ko cep vidējā temperatūrā no abām pusēm brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!