Foto: Shutterstock
Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes no marta līdz maijam plāno rīkot Atvērto durvju dienas. Šajā laikā vecāki un bērni, kuri jau apmeklē bērnudārzu, kā arī potenciālie pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, varēs iepazīties ar bērnudārza personālu, apskatīt telpas un apkārtni, iepazīt pedagoģiskā procesa organizēšanu un ikdienas norises pirmsskolā.

Tā kā Rīgā no 2010. gada bērnus pirmsskolā piesaka tikai elektroniski, nevis iestādē klātienē, tad Atvērto durvju dienu pasākums ir lieliska iespēja iepazīties ar iestādes vadību, personālu, kā arī noskaidrot interesējošos jautājumus par bērnudārznieku ikdienas gaitām.

Kaut lielākā daļa bērnudārzu Atvērtās dienas rīkos maijā, ir pirmsskolas iestādes, kuras iespējams apmeklēt jau martā. Dažas no tām ir:

  • Rīgas 182. pirmsskolas izglītības iestāde, kas Atvērto durvju dienu rīko 31. martā,
  • Rīgas 97. pirmsskolas izglītības iestāde – 23., 25. un 27. martā,
  • Rīgas 79. pirmsskolas izglītības iestāde – 23. un 26. martā,
  • Rīgas 254. pirmsskolas izglītības iestāde – 31. martā,
  • Rīgas 80. pirmsskolas izglītības iestāde – 30. martā,
  • Rīgas Pārdaugavas pirmsskola – 16. un 30. martā,
  • Bērnudārzs "Riekstiņš" – 24. un 26. martā.

Ja vecākiem ir vēlme apmeklētu vairāku bērnudārzu rīkotās Atvērto durvju dienas, taču tās ir vienā datumā, nav jāļauj vaļa satraukumam. Lielāka daļa bērnudārzu rīko divas vai pat trīs Atvērto durvju dienas, lai vecāki kopā ar mazo ķiparu var bez steigas apskatīt visas noskatītās pirmsskolas izglītības iestādes.

Rīgas pašvaldības pirmsskolas iestāžu Atvērto durvju dienu norises laiki un kontaktinformācija pieejama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv sadaļā "Pirmsskolas".

Lai piedalītos Atvērto durvju dienas pasākumā, lūdzam vecākus iepriekš pieteikties pa tālruni izvēlētajā iestādē, kuru var atrast kopējā sarakstā. Līdzi jāņem personas apliecinošs dokuments, labs noskaņojums un maiņas apavi, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!