Pirms nepilniem diviem gadiem portālā "Cālis" vēstījām par īpašu vides objektu Daugavpils Centrālajā parkā – knupīšu atdošanas vietu mazuļiem "Pelīte". Kā apliecināja Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā Agrita Jasāne – "Pelīte" joprojām ieņem brašu vietu parkā līdzās bērnu rotaļu laukumam.

1. jūnijā vides objekts svinēs otro gadadienu, un šajā laikā ne viens vien Daugavpils mazulis ar pelītes palīdzību teicis ardievas sev tik mīļajam knupītim. Kuba formā veidotais objekts ar mīlīgajām milzu pelēm katrā skaldnē nudien ir mazuļus vilinošs, tāpēc sava knupīša atdošana kaut uz mirkli ir mazliet priecīgāks process. "Apmeklējuma statistika netiek veikta, bet ir novērots, ka ikdienā "Pelīti" apmeklē daudz bērnu, kas dodas pastaigāties un rotaļāties Daugavpils Centrālajā parkā," stāsta Jasāne.

Foto: Vecāku pieredzes apmaiņas klubs "Laimīgi bērni un vecāki"; www.visitdaugavpils.lv

Idejas autors ir vecāku pieredzes apmaiņas klubs "Laimīgi bērni un vecāki". Objekta krāsainie zīmējumi – pelītes – piesaista mazos parka apmeklētājus, vienlaikus kalpojot par knupīša apmaiņas punktu. Atdodot "Pelītei" knupīti, mazais varētu saņemt kādu citu vecāku sarūpēto dāvanu. Kāpēc vides objekts veidots tieši kā liela pele? Jo nereti atbilde uz mazuļa uzdoto jautājumu: "Kur palicis knupītis?" ir skaidrojums, ka to esot aiznesusi pelīte.

Jasāne atklāj, ka vides objekta autori nākotnē cer izmainīt un uzlabot knupīšu atdošanas vietas "Pelīte" ārējo veidolu, lai tas kļūtu vēl pamanāmāks, atpazīstamāks un funkcionālāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!