Foto: Publicitātes foto
No 24. jūlija katru svētdienu pulksten 19 ikviena Latvijas ģimene aicināta piedalīties izzinošā "Prāta spēļu turnīrā ģimenēm: Galvas kopā". Galvenie priekšnoteikumi, lai piedalītos šajā bezmaksas erudīcijas spēlē – vēlēšanās aktīvi un interesanti kopīgi pavadīt laiku ar ģimeni. Ģimene sākas ar vienu bērnu vecumā līdz 18 gadiem un vienu pieaugušo.

Katram ģimenē ir savi hobiji un talanti, un šīs spēlēs laikā visi tiek aicināti likt galvas kopā. Mazais trīsgadnieks var būt komandas talismans, māsa varbūt ir modes lietpratēja, mamma – ciparu pavēlniece, tētis ir labākais kulinārs, omīte – vēstures zinātāja, bet opītis – liels ceļotājs. Spēles deviņi turnīri noritēs tiešsaistē, finālā veiksmīgākās ģimenes tiks aicinātas uz noslēdzošo spēli Rīgā klātienē "Apollo Kino Akropole".

Turnīra norises laiks – no 24. jūlija līdz 24. septembrim.

Komandu iepriekš pieteikt nav nepieciešams. Lai piedalītos spēlē katru svētdienu ir jāatver šī vietne un aktuālais pasākums "Prāta spēļu turnīrs ģimenēm: Galvas kopā".

Komandu sastāvu un nosaukumu izvēlas komandas dalībnieki. Komandas nosaukumu turnīra laikā nav ieteicams mainīt, jo pēc katras spēles punkti tiks summēti.

Pirmā spēle notiks 24. jūlijā pulksten 19! Lai nepalaistu garām pasākumu, ikviens aicināts jau laikus atzīmēt pasākumu ar atzīmi "došos", tādā gadījumā arī "Facebook" atgādinās par tuvojošos pasākumu. Spēles dienā atver šo "Facebook" pasākumu, vēlams vismaz piecas minūtes pirms pasākuma, un seko līdzi ekrānā redzamajām norādēm, par visu pārējo izstāstīs spēles vadītājs.

Katra komanda spēlē no mājām vai jebkuras vietas, kur pieejams internets.

Lai piedalītos spēlē ir nepieciešamas divas iekārtas:

  1. dators vai kāda cita ierīce, kurā var atvērt "Facebook" pasākumu un skatīties to (nepieciešams arī nodrošināt skaņu),
  2. iekārta atbilžu iesniegšanai (visērtāk izmantojot viedtālruni vai planšeti, tomēr var izmantot arī datoru). Iekārtā būs jāatver vietne "buzzerpad.eu".

Katrā spēlē tiks uzdoti 50 jautājumi reālā laikā. Spēle ir sadalīta 10 kārtās, pa pieciem jautājumiem katrā. Par katru pareizu atbildi komanda saņem 10 punktus, par nepareizu vai laikā neiesniegtu – 0. Uzvar komanda ar augstāko punktu skaitu. Pirmā spēle atrodama šeit.

Lūk, turnīra norises laiki – katru svētdienu, pulksten 19 (izņemot finālu, kas norisināsies klātienē).

  1. spēle: 24.07.2022.
  2. spēle: 31.07.2022.
  3. spēle: 07.08.2022.
  4. spēle: 14.08.2022.
  5. spēle: 21.08.2022.
  6. spēle: 28.08.2022.
  7. spēle: 04.09.2022.
  8. spēle: 11.09.2022.
  9. spēle: 18.09.2022.
  10. spēle: 24.09.2022. (sestdiena, pulksten 14, fināls klātienē Rīgā, "Apollo Kino Akropole")

Projektu organizē biedrība "Kultūras Perons" un biedrība "Prāta spēles". "Prāta spēļu turnīru ģimenēm: Galvas kopā" ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība "Kultūras perons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!