Foto: Shutterstock
Ēšanas traucējumu resursu centrs piedāvā iespēju: 11. martā bez maksas visiem tievēt gribētājiem piedalīties tiešsaistes lekcijā sertificētas uztura speciālistes Olgas Ļubinas vadībā. Seminārā tiks sniegta informācija, kā zaudēt svaru ar apdomu, nekaitējot savai veselībai, lai nenāktos sastapties ar ēšanas traucējumiem. Semināram var pieteikties ikviens Latvijas iedzīvotājs.


Tuvojas pavasaris un vairāki cilvēki ir apņēmušies zaudēt svaru un iegūt slaidākas ķermeņa aprises. Taču bieži šī šķietami nevainīgā apņemšanās beidzas ar ēšanas traucējumiem. Iemesli tam ir dažādi, piemēram, nepietiekamas zināšanas par uzturu un dažādi mīti par svara zaudēšanu. Lai no tā izvairītos, nepieciešams veikt preventīvus pasākumus, tāpēc centra speciālisti rīko bezmaksas "Zoom" semināru, ko vadīs Olga Ļubina, sertificēta uztura speciāliste, informējot semināra dalībniekus par veselīgām svara zaudēšanas metodēm. Aicināts pieteikties ikviens interesents, rakstot uz info@etresursucentrs.lv ar norādi "Pieteikšanās semināram pie uztura speciālista". Sīkāku informāciju var iegūt, zvanot pa tālruņa numuru +371 25982482.

Ļubina ir Uztura speciālistu asociācijas valdes locekle, sertificēta uztura speciāliste dažādās slimnīcās un ēšanas traucējumu centrā, strādājot gan ar pieaugušajiem, gan pusaudžiem.

Ēšanas traucējumu resursu centrā veic psihosociālās intervences, lai palīdzētu cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem, depresiju un citām problēmām, kas nereti attīstās līdzās ēšanas traucējumiem (atkarības, kleptomānija u.c.). Centru dibinājusi Anna Balode, centra mentors, koučs, pēc 15 gadu cīņas ar ēšanas traucējumiem, ar misiju, ka ikvienam Latvijā nepieciešama bezmaksas palīdzība ēšanas traucējumu ārstēšanā. Tādēļ šis centrs ir sociāls uzņēmums.

Centra speciālisti ir ar personīgu vai vairāku gadu pieredzi darbā ar ēšanas traucējumiem. Centrs veic pētījumus un apmāca speciālistus, lai izglītotu Latvijas sabiedrību un speciālistus šajā jomā. Tiek veikts arī preventīvs darbs un visiem tievēt gribētājiem tiek piedāvātas uztura trenera lekcijas, lai veidotu izpratni par uztura grupām un pareizu ēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!