Foto: Publicitātes foto

Ne tikai ar skanīgām balsīm, bet arī šarmantu ārējo tēlu grupa "Tautumeitas" savu vārdu nes gan uz pašmāju, gan ārzemju lielākajām skatuvēm. "Mūsdienu pasaule ir izteikti vizuāla," saka grupas līdere Asnate Rancāne. "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" viņa pastāsta, kā grupā tiek veidota vizuālā identitāte un kāpēc ārējais tēls ir tik svarīgs mūzikas industrijā.

Taujāta par to, vai pašas grupas dalībnieces veido savu vizuālo tēlu, Rancāne norāda, ka šis jautājums neesot uz viena cilvēka pleciem. "Tas ir, pirmkārt, grupas kopdarbs – tāda liela sastrādāšanās, domu likšana kopā," viņa stāsta, "mūsu grupā vizuālais departaments ir mana māsa Aurēlija, jo viņa, savukārt, ir absolvējusi Mākslas akadēmiju. Viņa ir ar vizuāli visnostrādātāko redzējumu."

Rancāne atzīst – lai nonāktu līdz gala rezultātam, tērpu veidošana ir diezgan sarežģīts process. Uz raidījuma vadītāja Jāņa Šipkēvica piebilsto, ka šobrīd industrijā uz redzi balstītais tēls ir ārkārtīgi svarīgs, Rancāne piekrīt: "Mūsdienu pasaule ir izteikti vizuāla, un visai mūzikai ir jābūt principā vizuālai – ar kaut kādu estētisko noformējumu, – vai tie ir soctīkli, televizors vai youtube. Tas ir kaut kas, kas aizņem grupā lielāko darba laiku." Viņa atzīst, ka reizēm tērpu veidošana un gala rezultāts ir vairāk veiksmīgs, citkārt – mazāk.

"Mums kā māksliniecēm patīk būt mainīgām. Zinu, ka labs tonis nav tas, ka katrs albums ir citādāks, ka vajadzētu ko dot arī uzticīgajai fanu bāzei," stāsta Rancāne, "mēs atgriežamies arī pie kaut kā atpakaļ – pie vērtībām. Bet mainība mūs ļoti raksturo un tas mums patīk. Tas prasa spēkus un resursus, bet, jā, tas mūs noteikti kaut kādā ziņā definē un virza uz priekšu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!