Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Laima Vaikule dzīvē pieredzējusi gan satriecošus sasniegumus, gan nopietnus pārdzīvojumus. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viņa atklāj savu pieredzi, kam, cīnoties par savu veselību, ir gājusi cauri. Leģendārā estrādes māksliniece aicina ikkatru, kam jāpiedzīvo nopietnas veselības problēmas, cīnīties un nebaidīties.

"Man paveicās," uz jautājumu par to, kā tikusi pāri visām sarežģītajām dzīves situācijām saistībā ar veselību, stāsta dziedātāja, "Pirmkārt, es biju Amerikā. Otrkārt, man apkārt bija brīnišķīgi ārsti, super ķirurgi." Vaikule atminas brīdi, kad viņai veikta radiācijas procedūra, un pēc tās abi ar radiologu apķērušies un raudājuši: "Tāda attieksme pret mani bija visu laiku, no visām pusēm. Tāpēc es uzreiz teicu, ka iemīlēju Ameriku. Ļoti stipri iemīlēju tāpēc, ka cilvēki bija tik atsaucīgi."

Foto: Publicitātes foto
Vaikule norāda, ka ārstēšana tieši Amerikas Savienotajās Valstīs bijusi izšķiroša: "Man bija pēdējā stadija. Man bija 80 uz 20 procentiem, ka es neizdzīvošu. 80, ka es neizdzīvošu!" Dziedātāja iedrošina jebkuru, kurš nonācis tādā nelaimē, cīnīties: "Pat ja jums pateiks, ka ir ļoti slikti, – vienalga. Var izcīnīt sev laiku. Man ir pagājuši daudzi, daudzi gadi, cīnieties un nebaidieties. Šodien medicīna ir nesalīdzināma ar to, kāda tā bija, kad es ārstējos."

Taujāta par to, vai bijušas bailes, ka slimība varētu atgriezties, Vaikule atbild apstiprinoši: "Pirmie pieci gadi – pēc katriem trijiem mēnešiem tev ir jāpārbaudās, un es tajā laikā braukāju uz Ameriku un biju Amerikā. Vienmēr šausmīgs stress. Kad man draudzene pirms operācijas jautāja: "Kādu grāmatu tev atnest?" Es nedomājot pateicu: "Bībeli." Tas bija vienīgais, kas deva spēku to pārdzīvot. Tas ir ļoti liels stress un es saprotu cilvēkus, kam šodien tāda nelaime ir, – nebaidieties, cīnieties."

Pilns raidījuma ieraksts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!