Foto: Publicitātes foto

26. novembrī no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartāls aicina uz pirmo Ziemassvētku tirgu šajā gadā, kā arī ģimeņu rītu kopā ar Latvijas rūķiem. Tirgū varēs sastapt Ziemassvētku vecīti, piedalīties rūķu vadītās radošajās darbnīcās, nogaršot karstu, uz vietas vārītu zupu un izcept piparkūkas, informē organizatori.

Īstenā latvju saimniece Ilze Briede ābeļdārzā vārīs zupu, bet uz Kalnciema kvartāla skatuves ikviens būs aicināts izcept savas piparkūkas. Tirgū viesosies arī Ziemassvētku vecītis, ar kuru varēs parunāties, nofotografēties un nodot viņam rakstītu vēstuli. Latvijas Rūķu reģistrs būs sarūpējis plašu dāvanu klāstu – varēs iegādieties pirts slotas un skrubjus ar Ziemassvētku smaržu, medu, dabīgo bišu vasku, Rūķu saldējumu, Benitas Āboliņas un Ritas Feldšeres grāmatu "Rūķis, Rūķis un Rūķis" un mākslinieces Evijas Ķivules veidotās rūķīšu pastkartes, ko pastmarku dizainā izmantojis Latvijas Pasts. Savukārt kafejnīcā visas dienas garumā rūķi aicinās bērnus piedalīties radošajās darbnīcās.

Vienlaikus apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot kopīgu svētku gaidīšanas prieku Ziemassvētku tirgū. Ikviens aicināts doties brīvdienu pastaigā atjaunoto 19. gs. koka māju pagalmā, baudīt karstvīnu un vēlās brokastis un izvēlēties dāvanas visa mēneša garumā. Tirgotāji sagādās lauku krāsnī ceptu maizi, kūkas, adventes vainagus, siltus adījumus un eglītes. Īpašs notikums ir mākslas pop-up tirgus "Mākslas medības" Kalnciema kvartāla galerijā, kur apskatei un iegādei darbus piedāvās Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Kopumā būs skatāmi un iegādājami vairāk nekā 300 darbi – gleznas, grafikas, keramika, rotas un citi Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un absolventu darbi. Kalnciema kvartāla Ziemassvētku tirgus notiks no 26. novembra līdz 31. decembrim sestdienās un svētdienās, un katru nedēļas nogali būs paredzēta bezmaksas pasākumu programma ģimenēm ar bērniem.

Programma:

  • No pulksten 11 līdz 15 uz skatuves ikviens varēs izcept savas piparkūkas;
  • Pulksten 12 latvju saimniece Ilze Briede aicinās nobaudīt karstu zupu ābeļdārzā;
  • No pulksten 12 līdz 14 varēs sastapt un aprunāties ar Ziemassvētku vecīti, kā arī nodot viņam vēstuli;
  • No pulksten 10 rūķi no visas Latvijas vadīs radošas darbnīcas Kalnciema kvartāla kafejnīcā, kurās būs iespējams izveidot dzijas puzurus un izkrāsot rūķu zīmējumus;
  • No pulksten 10 līdz 16 galerijā ikviens aicināts noskatīt kādu oriģinālu mākslasdarbu LMA studentu darbu pop-up tirgū "Mākslas medības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!