Foto: Shutterstock

Amerikāniete Pamela Drukermane kopā ar vīru un trim bērniem jau daudzus gadus dzīvo Francijā, Parīzē, un viņa ir gatava padalīties bērnu audzināšanas noslēpumos franču gaumē. Vai tie der arī tavai ģimenei, lemt tev pašai. Padomi no autores bestsellera "Franču bērni nespļaudās ar ēdienu".

Pagaidi!

Tieši šo vārdu vecāki Francijā saka pat pašiem mazākajiem bērniem, jo uzskata, ka bērns ir jāpieradina pie tā, ka nevar visu iegūt pēc pirmā pieprasījuma.

Mazulis pamodies un sācis raudāt, pirmā vēlme – skriet pie viņa iespējami ātrāk. Taču franču vecāki "ietur pauzi". Pavisam nedaudz, varbūt dažas sekundes nogaida, pirms iet pie mazā. Protams, nepieļaujot to, ka bērns nobīstas, krīt panikā dēļ tā, ka neviens pie viņa neiet.

Tieši ar nelielu iepauzēšanu franči panāk to, ka bērni naktīs pierod gulēt patstāvīgi un pietiekami ilgi. Ar to, ka neskrien pie bērna tūliņ, vecāki šādā veidā pamazām iemāca mazuļus aizmigt pašiem, nevis iemidzinot tos uz rokām. Turklāt gaismai bērnistabā jābūt izslēgtai, jo nakts asociējas ar tumšo diennakts laiku.

"Pagaidi" attiecas ne tikai uz miegu. Iešana uz kafejnīcu un ēšana pie kopīga galda ar pieaugušajiem, pastaiga parkā, kad mamma mierīgi var parunāties ar draudzenēm, nevis tikai bizot pakaļ mazajam. Un vispār, - tā ir spēja uzvesties kā labi audzinātam cilvēkam, kurš ir spējīgs pagaidīt un paciesties. Francūži nedod atlaides pēc vecuma, viņi bērnus pie šī vārda "pagaidi" pieradina burtiski jau kopš autiņbiksīšu laika.

Burvju vārdi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kurš mājās ir galvenais?

Foto: Shutterstock

Pieaugušo laiks

Foto: PantherMedia/Scanpix

Attiecības starp laulātajiem ir svarīgākas par visu

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!