Foto: Privātais arhīvs
Garšīgai kūkai ne vienmēr jābūt sarežģītai - tā var būt arī pavisam vienkārši un ātri pagatavojama, gluži kā šī rabarberu kūciņa. Recepti iesaka mūsu lasītāja Vita.

::recepte::

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež veidni (26 cm diametrā) ar sviestu vai eļļu.

Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos.

Olas ar cukuru kārtīgi saputo stingrās putās. Tas ir svarīgs nosacījums, pretējā gadījumā kūka nebūs čagana.

Iemaisa olu masā miltus un kefīru.

Mīklu lej veidnē, pa virsu ber rabarberus.

Cep 30 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un "nopūderē" ar pūdercukuru.

40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olas1.5 glāzecukurs2 glāzesmilti1 glāzekefīrs4 rabarberu kāti pūdercukurs pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež veidni (26 cm diametrā) ar sviestu vai eļļu.

2

Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos.

3

Olas ar cukuru kārtīgi saputo stingrās putās. Tas ir svarīgs nosacījums, pretējā gadījumā kūka nebūs čagana.

4

Iemaisa olu masā miltus un kefīru.

5

Mīklu lej veidnē, pa virsu ber rabarberus.

6

Cep 30 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un "nopūderē" ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!