Foto: Shutterstock

Orgasma tēlošana ir ārkārtīgi izplatīta dāmu vidū, "New York Post" teic "orgasma eksperte" Keitija Flouvere. Tik vien kā paļauties uz erotiskām skaņām nav pareizākais veids, kā noteikt – sieviete ir sasniegusi baudas kulmināciju. Bet kā tad zināt? Un kāpēc reizēm sievietes izliekas?

Piesarkuši vaigi un smaids

Modele un attiecību trenere Keitija Flouvere sevi dēvē par "orgasma eksperti". Viņa dalās ar padomiem tieši vīriešiem, ja viņi satraucas, ka varbūt mīļotā dāma baudas kulmināciju notēlo. Flouvere teic, ka orgasma tēlošana ir ārkārtīgi izplatīta sieviešu vidū. Bet šāda "viltus bauda" var radīt visai nopietnus robus attiecībās.

"Katru nozīmīgu attiecību pamatā ir godīgums un spēja būt ievainojamam," uzskata baudas eksperte. "Tēloti orgasmi ne tikai grauj šo pamatu, bet arī iemūžina ciklu pārpratumiem un neapmierinātībai."

Pirmām kārtām Flouvere iesaka ignorēt sajūsminātos un pārspīlētos vaidus. Autentiska orgasma pazīme drīzāk ir piesarkuši vaigi un smaids. "Patiesu baudu raksturo autentiskums un spontanitāte," viņa paskaidro. "Meklējiet pazīmes, kas norāda uz dabisku pieredzi."

Acu kontakts un elpošana

Vēl – svarīgs esot acu kontakts. Proti, attiecību trenere apgalvo, ka gultas prieku partneris, visticamāk, caur acīm sniedz neverbālus norādījumus. Un tas ir svarīgāk par vārdiski vai fonētiski izteiktām "atsauksmēm", jo tās galu galā var būt arī nepatiesas. Ja sieviete pēc mīlas priekiem vairās raudzīties acīs, tas var norādīt, ka viņa jūtas neērti un neveikli par neizdošanos.

Svarīgi gan ir komunikācija starp abiem mīlniekiem. Tas neko nedos, ja viena puse apvainosies un tā arī nepateiks, kas par problēmu. "Patiesa tuvība ir saistīta ar saikni, nevis sniegumu," visai pārliecināta ir baudas eksperte. Tāpēc primāri viņa iesaka koncentrēties uz dziļākas saiknes veidošanu, lai izbaudītu arī mīlas priekus.

Protams, arī muskuļu kontrakciju trūkums var būt zīme, ka orgasms nav sasniegts. Patiesas kulminācijas laikā parasti notiek muskuļu kontrakcijas iegurņa zonā. Ja to trūkst...

Uzmanība jāpievērš arī elpošanai. Parasti, tuvojoties orgasmam, elpošana bieži kļūst neregulāra un dziļāka. Ja sievietes elpošana ir vienmērīga vai šķiet piespiesta, tā varētu būt norāde, ka nekādas kulminācijas nav. Bet vienkāršākais un elementārākais veids – ja šķiet, ka sieviete organismu nesasniedz, droši vien tieši tā arī ir. "Nenovērtējiet par zemu savu intuīcijas spēku," saka Flouvere. "Ja kaut kas neliekas kā vajag, visticamāk, arī nav. Jāuzticas saviem instinktiem – tie palīdzēs novest pie patiesiem baudas mirkļiem."

Kāpēc tēlot?

Kamdēļ sievietes tik bieži orgasmu tēlo? "The Guardian" rakstā apkopotas vairāku dāmu atbildes uz šo jautājumu. Piemēram, Šelbija (28) teic, ka lielākoties tas ir iestrādāts "nobeiguma mehānisms". Proti, kad pēc laika viņa atkal nodevusies gultas priekiem, zināja, ka orgasmu nesasniegs. Vieglāk bija vienkārši to notēlot.

Medija (49) savukārt stāsta, ka baudas kulmināciju mēdz tēlot trauslā vīrieša ego dēļ. "Viņš tikai pastāvīgi jautā, kā es jūtos, un var pateikt, ka viņš neapstāsies, kamēr nepabeigšu. Domāju, ka viņš nespētu pieņemt patiesību, tāpēc es to [orgasmu] notēloju."

"Izlikties bija vieglāk," teic 26 gadus vecā Adēra. "Negribēju, lai puisis jūtas slikti. Dažreiz izlikties prasa mazāk darba. Daži vīrieši apvainojas un kļūst dusmīgi, it kā tas būtu viņu darbs likt tam notikt. Man tas nepatīk. Tas ir piespiesti. Dažreiz jūtos drošāk izliekoties, jo tad tie ir mani noteikumi." Bet Anita (51) paziņoja, ka reizēm tēlo, jo tas liek justies pilnvarotai. Tajā brīdī esi atbildīgs par savu ķermeni un izlem, ko darīt. "Mēdzu tēlot orgasmus, jo tas lika man justies arī iekārojamai".

Savukārt Lūsija (31) stāsta, ka mēdz izlikties, jo viņai sasniegt orgasmu ir ļoti grūti. "Vienās attiecībās par to viņam paziņoju. Un tad viņš to padarīja par savu vienīgo misiju – lai es beigtu –, kas padarīja visu ļoti intensīvu. Šķiet, viņš to uztvēra personīgi. Tas bija par viņa ego, ne par mani." Tas novedis pie tā, ka viņa atkal izlikās sasniedzam baudas kulmināciju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!