Foto: PantherMedia/Scanpix
Valda uzskats, ka veiksmīgākas attiecības ir cilvēkiem ar dažādām personībām, pamatojot to ar populāro teicienu "Pretpoli pievelkas", tomēr pētījumos noskaidrots, ka minētais apgalvojums patiesībai tomēr neatbilst, vēstī "Daily Mail".

Pētnieki noskaidrojuši, ka ilgtspējīgas attiecības krietni biežāk ir cilvēkiem, kuri ir līdzīgi savos raksturos un uzskatos, neraugoties uz faktu, ka krasi pretējas personības mūsu uzmanību sākotnēji saista vairāk.

Tas noskaidrots, analizējot vairāk nekā 1000 pāru attiecības un secinot, ka tā dēvētie pretpoli sadzīvē krietni biežāk uzbrūk viens otram, kamēr līdzīgas personības vienojas kopīgā komandā, lai atrisinātu sarežģītas situācijas, kā arī savstarpējos konfliktus.

Tāpat sākotnējās atšķirības, kas valda cilvēku starpā, par jauno simpātiju liek interesēties vien neilgu laiku. Vēlāk tās savu pievilcību zaudē un kļūst par iemeslu domstarpībām.

"Pakļāvīgu cilvēku saistīs spēcīga un dominējoša personība, tomēr ilgtermiņā krietni labākas attiecības izveidosies starp diviem līderiem.

Tāpat arī introvertu personību ieinteresēs ekstraverta cilvēka tips, jo viņa komunicēšanas prasmes nedaudz neērto attiecību pirmo fāzi padarīs krietni vieglāku introvertajam cilvēkam, kam tās savukārt šķiet šausmas.

Tomēr ilgtermiņā arī šāda savienība nenostrādās, cilvēkiem esot pārāk dažādiem," pētījuma rezultātus komentē tā veicēji.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!