Foto: LETA/Privātais arhīvs

Nule ārlietu ministres amatā ieceltā diplomāte Baiba Braže vietnē "X" publiskojusi jaunumus savā privātajā dzīvē – viņas mājās uzradies kaķis. Dzīvnieks nācis no patversmes, un ministre norāda, ka viņš "neko nemaksāja". Braže tostarp arī pajoko, ka laikam kaķēns būs jānorāda amatpersonas deklarācijā kā ģimenes loceklis.

Bražes amatpersonas deklarācijā kā vienīgais ģimenes loceklis norādīts viņas laulātais – Tjako Teo van den Huts. Kā "Delfi" noskaidroja Ārlietu ministrijā, tieši ar Bražes vīra kunga gādību mājās ienācis kaķītis no dzīvnieku patversmes.

Ārlietu ministres pelēkais pūkainis ir kaķenīte, kurai dots savdabīgs vārds – Azurra, saīsinājumā Azu.

Politiķes mājās dzīvo arī suns, kuru sauc Remus. "Abi mīluļi – Azurra un Remus – ģimenē nonāca, lielā mērā pateicoties Baibas Bražes vīram," zina teikt ministres runassieva Signe Znotiņa-Znota. Viņa piebilst, ka Braže regulāri iesaistoties dažādās labdarības iniciatīvās, tajā skaitā dzīvnieku patversmēm.

Azurras attēls gan izsaucis dažādas reakcijas vietnē "X". Kāds norāda, ka dzīvnieks "izskatās traks", savukārt citi slavē kaķenītes cēlumu un gudro seju. Vēl kāds atzīmē, ka dzīvnieciņu bildes esot ierasts politiķu triks, "kā spiest uz jūtām". Bet tviterotāja Zane norāda, ka šis kaķis tagad būšot Bražes "pelēkais kardināls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!