Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 9. maija rītā internetā ievietojis lakonisku, taču iedvesmojošu video – viņš uzrunāja Donu, kuram šovakar jākāpj uz skatuves "Eirovīzijas" pusfinālā Malmē. Prezidents saka, ka arī Rīgas pilī par Donu turēs īkšķus.

"Vissirsnīgākie sveicieni Donam no Rīgas pils. Turēsim īkšķus! Lai skan, lai dzird, lai izdodas!" māksliniekam vēl Rinkēvičs, Latvijas augstākā amatpersona.

Dons startēs "Eirovīzijas" otrajā pusfinālā, kurā 16 skaņdarbi sacentīsies par iekļūšanu lielajā finālā. Sešas kompozīcijas paliks "aiz borta". Vai starpt tām būs arī Dona "Hollow", pagaidām paliek neatbildēts jautājums.

"Delfi" sociālo tīklu redaktors Edgars Bāliņš savā analīzē spriež, ka Latvijai ir cerības beidzot pārraut tā dēvēto pusfināla lāstu, taču ir viens liels arguments, kāpēc tas tomēr var arī nenotikt. Bāliņa skaudro analīzi lasi šeit.

Savukārt "Delfi" eksperts "Eirovīzijas" jautājumos Toms Akmens izpētījis bukmeikeru kļūdas varbūtību. Bukmeikeri Donam finālu neparedz, tomēr vēsturē bijuši vairāki gadījumi, kad māksliniekam uz skatuves izdodas sakaut viņu prognozes. Par to vairāk lasi šajā rakstā.

Otrais pusfināls LTV ēterā sāksies pl.22 un noslēgsies pēc pusnakts. Tad arī uzzināsim, vai Dons būs Latviju ievedis lielajā finālā, vai arī Latvija septīto reizi pēc kārtas nebūs spējusi kvalificēties finālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!