Foto: Kadrs no video

Populārā influencere un apģērbu veikala saimniece Elīna Didrihsone nāk no Dobeles. Tieši tur viņa absolvējusi vidusskolu, bet skolas gadi nav bijis jaukākais laiks viņas dzīvē, influencere pastāstīja šovā "Slavenības bez filtra". Lai gan skolas kā tādas vajadzību viņa saprot, veikalnieces dzīvē šī izglītība nekādu pienesumu neesot devusi.

Šova "Slavenības bez filtra" ietvaros skatītāji tiek aicināti astoņu sēriju garumā sekot līdzi pretrunīgi vērtētās veikalnieces Elīnas Didrihsones dzīvei. Materiāls sākas ar atgriešanos viņas bērnībā, proti, skolas gados. Didrihsone atkal devusies uz Dobeles 1. vidusskolas telpām, kurās gan daudz kas mainījies – pat klases telpas smarža nu ir cita.

Runājot par sendienām, influencere pastāsta, ka viņas klases audzinātāja bijusi direktores vietniece, un viņa sēdējusi pašā pirmajā solā skolotājai priekšā. "Tāpēc, ka es nemācēju uzvesties. Nošpikot bija praktiski neiespējami. Tāpēc arī man nav labas atzīmes," skumjo ainu ieskicē viņa. Atsevišķos priekšmetos viņai pat bijis neiespējami sasniegt 10 ballu skalā atzīmi 3.

Vaicāta, vai viņai dzīvē ir noderējis skolas diploms, šobrīd 26 gadus vecā Didrihsone ar atbildi nevilcinās: "Tieši nekur!"

Viņai ne pārāk patīk, ja citi vaicā par iegūto izglītību, jo "uz pieres tas nav rakstīts" un dzīvē nemainot tieši neko. "Skola ir vajadzīga – tāpēc jau mēs visi ejam skolās, ejam bērnudārzā, bet tas nav noteicējs dzīvē," par izglītības sniegtajām privilēģijām spriež viņa.

Raidījumā Didrihsone arīdzan atklāja, ka kopš vidusskolas absolvēšanas viņai nav nekādu kontaktu ar bijušajiem klasebiedriem. Veikalniece pieļauj, ka liela daļa varētu būt aizbraukuši uz ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!