Foto: Publiciātes foto

Par dziedošo policistu dēvētais Valsts policijas Ogres iecirkņa jaunākais – nu jau jaunākais, jo pazemināts amatā – inspektors Nikolajs Puzikovs jūnija izskaņā ieradās Rīgas pilsētas tiesā, kur turpina izskatīt lietu par neizpaužamu ziņu izpaušanu. Policistu tiesā pavadīja viņa mamma, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

34 gadus veco Nikolaju Puzikovu apsūdz par Valsts policijas datubāzes informācijas izpaušanu kādai privātpersonai. Prāvas ietvaros tiesa nopratinājusi arī reperi Denisu Stepanovu, kuru pērn apsūdzēja noziedzīga nodarījuma organizēšanā saistībā ar viltota Covid-19 sertifikāta tirgošanu. Reperis pirmajā instancē atzīts par vainīgu, bet viņš spriedumu ir pārsūdzējis.

Puzikovs tiesas priekšā stājies par iespējamu slepenu ziņu nodošanu Stepanovam. Kā raksta "Privātā Dzīve", Puzikovs tiesā uzstājis, ka neesot Denisam izpaudis faktu, ka viņš ir policijas meklēšanā, bet gan tikai aicinājis skatuves kolēģi ar policiju sazināties.

Žurnāls novēroja, ka tiesā Puzikovs atzina, ka iepriekš ir divreiz disciplināri sodīts – reiz kolēģim nav pateicis par liegumu "parkoties zem zīmes", un vēl viņam bijis kāds konflikts ar bijušās meitenes draugu. Tāpat dziedātājs sodīts arī administratīvi – par fizisku personu datu apstrādi. Šis notikums vedot septiņus gadus senā pagātnē, kad Puzikovs datubāzē meklējis ziņas par saviem vecākiem.

Rīgas pilsētas tiesā Puzikovu pavadījusi visai satraukta māmiņa. Kā noskaidrojis izdevums, Puzikovam par neizpaužamu ziņu izpaušanu draud arests, piespiedu darbs vai naudassods līdz 12 400 eiro.

Dziedātājs arīdzan pazemināts amatā – agrāk viņš bija Ogres iecirkņa inspektors, bet tagad – jaunākais inspektors. Puzikovs nevar strādāt ar krimināllietām.

Pilns raksts lasāms 4. jūlija žurnālā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!