Foto: Vida Press
Dizaineri un viņu uzticamākie klienti – dažāda ranga slavenības – ir pasludinājuši, ka sezonas iekārojamākais izskats ir atteikšanās no biksēm. Bez pārspīlējumiem, šis izstrādājums, kas vien nedaudz piesedz dabas doto, patiešām nav šorti.

Bikšu izzušana notika pakāpeniski. Vispirms bija augumam piegulošie legingi garumā ap celi – velosipēdistu šorti – , tam sekoja pandēmijas laika sporta bikses. Kad atkal varēja atgriezties pilsētu ielās, moderni bija plisēti un mikro izmēra svārki. Pērn tās bija lielas un bezformīgas džinsa bikses. Kaut kur te pa vidu, zīmoli "Prada", "Prabal Gurung", "Chanel", "Bottega Veneta", "Miu Miu" un "Christian Siriano" savās modes skatēs demonstrēja daļēji tērptas modeles mikro šortos, tikai zeķubiksēs, eksponētās apakšbiksēs un to savstarpējās kombinācijās. Bet jau šim gadam viss zīmola "Miu Miu" kolekcijas noskaņojums vēstīja, ka bikses ir pārvērtētas, un pat autore Miuča Prada "Vogue" paziņoja: "Ja es būtu jaunāka, es bikses nevilktu!"

Foto: Vida Press
Vēl nesen tā saucamās "kailās kleitas", kuras bija tik caurspīdīgas, ka būtu dēvējamas arī par "neredzamajām", bija vienkāršākais veids, kā slavenībai nonākt mediju virsrakstos. Ja zem šādas kleitas bija jāsaskaņo arī skaists veļas komplekts, tad jaunā bez-bikšu aktualitāte varētu būt vēl veiklāks mārketinga triks.


Ideja par apakšveļu kā publiski valkājamu apģērbu atdzimst cikliski, aptuveni reizi desmit gados. Tiesa, parasti kontekstā ar korsetēm, lencīšu krekliņiem un krūšturiem. Kāju atbrīvošanas ideju jau 2017. gadā iemīlēja mūziķa Džastina Bībera sieva Hailija, drīz vien par labu esam atzina mūziķes Bejonse un Rianna, šogad arī modeles Kendala Dženere, Emma Korīna un pat aktrise Olīvija Vailda. Tiesa, starp Hailiju Bīberi, Kendalu Dženeri un viņas māsu Kailiju Dženeri stāv viena personība – stiliste Denija Mišela.


Zeķubiksēs uz vēlajām brokastīm, ciemojoties pie drauga vecākiem, pastaigā ar suni – ja nav bikšu, nav arī vairs ko zaudēt!

Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!