Foto: DELFI/Publicitātes foto

Žurnālistes Ingas Spriņģes "Instagram" sekotāji šonedēļ vairāku dienu garumā varēja sekot līdzi visai izklaidējošam detektīvstāstam saistībā ar pašmāju "kouča" Lienes Uresinas gaitām. Viedā dāma lepojās, ka nokļuvusi uz prestižā izdevuma "Forbes" vāka. Spriņģe atklāja, ka populārā influencere melo.

Liene Uresina, kura naudu pelna ar citu sieviešu iedvesmošanu sasniegt pat neiespējamo, savā "Instagram" profilā publiskoja attēlu, kurā redzama uz žurnāla "Forbes" Ņujorkas izdevuma vāka. Uresina saviem 22 000 sekotāju vēstīja, ka jau sen tas bijis viņas lielais sapnis, viņa šo panākumu manifestējusi: "Bērnībā pat nevarēju atļauties tos žurnālus, kurus vēlējos, bet tagad esmu uz žurnāla vāka. Wow," pati par sevi sajūsmu pauda influencere.

Saskaņā ar pašas teikto, prestižajā izdevumā viņa nesusi gaismu par "bagātības formulu", kas it kā strādājot visiem. Ar nokļūšanu uz žurnāla vāka viņa pati sev apliecinājusi, ka Uresinas kursi strādājot.

Taču viss nav tik rožaini. Kā atklāja Inga Spriņģe un viņas analītiskie sekotāji, Uresina šo pasaku ir izdomājusi vai arī pati iekritusi lamatās un samaksājusi viltvāržiem par savu seju uz neeksistējoša izdevuma vāka.

Pirmkārt, izdevumam "Forbes" nav nekāda digitālā Ņujorkas atzara; to Spriņģei apliecināja jomas kolēģi pasaules pētniecisko žurnālistu konferencē.

Publiskojot attēlu karuseli ar detaļām, kas Uresinu nodod, Spriņģe vēsta: "Es jau iepriekš biju pamanījusi šo vāku, un tas man raisīja aizdomas. Jo bildes bija tās pašas, ko viņa likusi iepriekš savos socmedijos. Tik ietekmīgs medijs kā "Forbes" vienmēr taisītu savu foto sesiju. Nedaudz paguglēju, bet likos mierā. Pieņēmu, varbūt ir kāds "Forbes" maksas pasākums, līdzīgi kā "Forbes Council", kur Uresina bija iepriekš nopirkusi dalību. Taču šonedēļ, esot pasaules pētniecisko žurnālistu konferencē, satiku "Forbes" žurnālistu. Parādīju viņam šo vāku un interviju, un viņa atbilde uzreiz bija: "Tas ir viltus!" Lai tomēr būtu 100% droši, pajautājām oficiāli "Forbes" PR dienestam un viņi apstiprināja to pašu," – tā Spriņģe.

Liene Uresina interneta vidē sevi piesaka kā transformācijas un biznesa kouču, kura uzlabojusi dzīves miljonam cilvēku. Viņa izveidojusi virkni pamācību kursu, kuru cena lielākoties sniedzas vairākos tūkstošos. Par Uresinas netveramā rūpala aizkulisēm Spriņģe vēstīja arī dokumentālajā seriālā "Karmas latvieši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!