Foto: DELFI
Sestdien, 12. septembrī, Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī notiks tradicionālais gadatirgus "Vitamīnu diena", kurā varēs iegādāties ne tikai stādus, bet amatnieku darinājumus, vēsta informācija NBD mājaslapā.

Gadatirgus "Vitamīnu diena" notiks no pulksten 9 līdz pulksten 15.

Kā savā mājaslapā vēsta NBD, visi interesenti gadatirgū var iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ne tikai ar tradicionāliem dekoratīvo un pārtikas augu stādiem, bet atrast arī retus, grūti pavairojumus un eksotiskus augus. Tāpat gadatirgū andelēsies arī Latvijas amatnieki, kas būs sarūpējuši dažādas noderīgas lietas mājai un dārzam, bet gardumus piedāvās mājražotāji.

Gadatirgus apmeklējumam nepieciešams iegādāties standarta ieejas biļeti NBD. Šeit vari lasīt plašāk par biļešu cenām.

Starp citu – apmeklējot gadatirgu, aplūko arī NBD plašo teritoriju, kur pašlaik krāšņi zied rudens karalienes dālijas. Starp citu – BBD dārza kolekcijā ir vairāk nekā 350 dāliju šķirnes, turklāt apmēram puse no tām ir radītas Latvijā. Tāpat var izstaigāt iespaidīgo Oranžēriju, kur baseinos mīt bruņurupuči, aug banāni, citroni un kafijkoks, kā arī atrodas iespaidīga sukulentu kolekcija un citi augi. Ko vēl aplūkot NBD, lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!