Foto: Publicitātes foto
23. oktobrī no pulksten 10 līdz 16 Āgenskalna tirgū tiks atzīmēti "Ābolsvētki". Tirgotāji no visas Latvijas būs atveduši visdažādākās ābolu šķirnes, un rudenīgo augli varēs nogaršot svaigi spiestās sulās, plātsmaizēs, kūkās, pudiņos, salātos un sāļajos ēdienos.

Īpašie viesi būs Dobeles dārzkopības institūts, kas kopā ar zinātniekiem sarūpēs izglītojošas un radošas darbnīcas lieliem un maziem, cienās ar ābolu biezeņa saldējumu, kā arī aicinās apskatīt 50 ābolu šķirņu izstādi un saņemt konsultācijas par augļu koku audzēšanu.

Šajā dienā tirgū sastapsim ābolu audzētāju un aktieri Gati Gāgu ar "Gāgas āboliem" un sertificēto agronomu, augļkopi un selekcionāru Eglonu Brūnu, kurš selekcionē vairāk nekā 500 ābolu šķirnes. Pie "Valmiermuižas" varēs nobaudīt karsto ābolu dzērienu no Valmieras rajona āboliem, kā arī lejamo dabīgi raudzēto Tālavas ābolu sidru par īpašu cenu. Ikvienam būs unikāla iespēja nogaršot burkānu un ceriņu saldējumu, kas gatavots no ābolu biezeņa, kā arī iegādāties ābolu plātsmaizi, ābolkūkas un sāļos ēdienus.

Visas dienas garumā skanēs "Radio Skonto" sarūpētā izlase ar iemīļotām dziesmām tirgus un svētku noskaņās. Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!