Šodien, 7. maijā, Bulduru Dārzkopības vidusskolas parkā Jūrmalā norisinājās "Pavasara dārza un stādu svētki". Plaši apmeklētā pasākuma laikā apmeklētāji varēja gan iegādāties stādus un noderīgas lietas dārzkopībā, gan piedalīties skolas pasniedzēju un parka dārznieku konsultācijās par pavasarī darāmajiem darbiem.

Pavasara dārza un stādu svētkos varēja arī noklausīties Dārzkopības institūta pārstāvja stāstā par krūmmelleņu un vīnogu audzēšanu, izmantojot jaunus minerālorganiskos mēslošanas līdzekļus un uzspēlēt spēli "Atpazīsti augu mēģenē", noklausīties speciālistu konsultācijas par rožu un dekoratīvo krūmu kopšanu, augļu koku un ogulāju stādīšanu uzsākot dārza sezonu, kā arī izstaigāt skaisto Bulduru dendroloģisko parku ar dīķi.

Pasākuma laikā ceļojošā izstādē "Skaistie un bīstamie augu kaitnieki" bija apskatāmas 22 kaitēkļu makro fotogrāfijas un koka kolekciju kastes ar kukaiņiem un augiem. Interesenti varēja ieraudzīt tuvplānā meža kukaiņus un uzzināt, kā izskatās egļu astoņzobu mizgrauzis, kas ir bīstamākais Latvijā postošākais egļu audžu kaitnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!