Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē līdz 24. aprīlim Ķīpsalā notiek starptautiskā lauksaimniecības, dārzkopības un mežsaimniecības izstāde ''Nature Expo 2016'', kur vienuviet pulcējas stādu audzētāji, selekcionāri, kolekcionāri un floristikas meistari.

No zemeņu stādiem līdz peonijām

Ja vēlies iegādāties jaunus puķu, augļu kociņu, ogulāju, dārzeņu vai varbūt dekoratīvo koku un krūmu stādus, tad izstāde ir īstā vieta, kur to meklēt, jo tur vienuviet var apskatīt plašo Latvijas stādu audzētāju, selekcionāru un kolekcionāru piedāvājumu. Kā piemēram, saimniecība ''Vējiņi" piedāvā vairāk nekā 20 zemeņu stādu šķirnes, savukārt ceriņus plašā klāstā piedāvā ''Vidzemes ceriņi". Dažādu krāsu un šķirņu rododendrus var iegādāties LU Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavas ''Babīte" ekspozīcijā.

Ja no puķēm vismīļākās ir rozes, tad izstādē noteikti jāieplāno stādaudzētavas ''Dailas rozes" ekspozīcijas apskate. Tur var iegādāties Latvijā audzētus rožu stādus – krūmrozes, floribundrozes, parka rozes, angļu krūmrozes, vīteņrozes, klājeniskās rozes un tējhibrīdrozes. Audzētavas ''Ziedoņi'' dārzkopji piedāvā Latvijā audzētu peoniju, krūmpeoniju, dienziežu, Sibīrijas īrisu, liliju un hostu stādus ļoti plašā izvēlē.

Arī par augļu kokiem izstādes apmeklētāji netiek apdalīti. Šeit vienviet var iegādāties ābeles, bumbieres, ķiršus, plūmes, aprikozes un pat persikus! Tāpat var iegādāties ogulājus – ērkšķogas, baltās un sarkanās jāņogas, upenes, kā arī Latvijas apstākļiem piemērotākās vīnogu šķirnes.

Foto: DELFI

Atradumi mājas pagalmam un dārza darbiem

Izstādē var noskatīt un iegādāties lietas, kas ienesīs dārzā jaunu elpu un padarītu to par īpašu vietu atpūtai, darbam un arī svētkiem. Stiklotas terases, koka lapenes, dārza mājiņas, bērnu spēļu namiņi, dažādi dekoratīvie elementi un dārza mēbeles ir tikai neliela daļa no lielās izvēles.

Pavasaris ir laiks, kad vairums nododas aktīvai talkošanai, lai sakoptu piemājas teritoriju un apkārtējo vidi. Dārza šķēres un dzīvžogu šķēres, lāpstas, kapļi, grābekļi, darba apģērbs un cimdi, arī zāles pļāvēji, trimeri, krūmzāģi, lapu pūtēji – šo un vēl daudz ko citu Ķīpsalā var iegādāties dārza un pagalma labiekārtošanas vajadzībām.

Izstādē vērojot floristu konkursu, kurā piedalīsies arī bērni, mazākie apmeklētāji varēs ieraudzīt, kādu skaistumu sniedz daba, un nākamreiz noplūktu ziedu zemē nemetīs, bet gan ieliks vāzītē. Bērni ne tikai apskatīs skaistus ziedus, bet arī uzzinās, no kāda kociņa tiek pie plūmes, no kāda krūmiņa pie avenes un no kāda stāda pie zemenes!

"Nature Expo 2016" darba laiks:

23. aprīlī no pulksten 10 līdz 18

24. aprīlī no pulksten 10 līdz 17.

Vairāk par izstādi lasi šeit.

Foto no izstādes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!