Foto: DELFI

Pavasaris ir dārzkopju darbīgākais gadalaiks, jo jāpaspēj sasēt sēklas, iegādāties jaunus augus, uzfrišināt vai izveidot jaunas puķu dobes, kā arī apkopt esošos augus. Ja šķiet, ka dārzu vajadzētu papildināt ar kādu jaunu augu, darbarīku, dārza mēbeli vai paklausīties speciālistu ieteikumos, tad var doties uz Ķīpsalu, kur norit starptautiskā dārzkopības izstāde "Dārzs un dzīvesstils 2019". Arī "Tavs Dārzs" devās lūkot, kādus labumus izstāde piedāvā šajā gadā.

Izstāžu hallē līdz 12. maijam var aplūkot visu, kas saistīts ar dārzkopību – sākot no plašas stādu, sēklu un mēslojumu izvēles līdz pat dārza griliem un zāles pļāvējiem. Svarīgi, ka šajā izstādē piedalās ne tikai pašmāju stādu audzētāji, bet arī dalībnieki no citām valstīm, piemēram, Lietuvas un Igaunijas.

Dalībnieki savu produkciju izvietojuši ne tikai halles iekšpusē, bet arī ārpusē. Pie izstāžu halles durvīm var nobaudīt alutiņu, aplūkot dažāda lieluma grilus, neparastus dārza dekorus, gaumīgas ugunskura vietas, stādus un sēklas, kā arī daudz ko citu. Savukārt izstāžu halles iekšpusē divu dienu garumā var arī iegādāties dārzniecībā noderīgas lietas un stādus, kā arī šajā telpā ir iespēja klausīties dārzkopības speciālistu lekcijās par dažādām tēmām, piemēram, ķiršu un plūmju šķirnēm, zemeņu stādījumu ierīkošanu, meloņu un arbūzu audzēšanu uz lauka, Kalifornijas slieku biohumusu, lauka tomātiem un ieteicamākajām šķirnēm, kā arī citiem svarīgiem dārzkopības jautājumiem. Šeit vari aplūkot semināru un lekciju programmu. Tāpat noderīgus padomus varēsi varēsi iegūt stendos, kur rosīsās stādaudzētāji un dārzkopības entuziasti.

Ja šo izstādi esi palaidis garām, tad nebēdā! Starp citu – maijā vēl vari paspēt uz andeli Nacionālajā Botāniskajā dārzā, doties uz pavasara pierobežas gadatirgu Apē, kā arī apmeklēt iespaidīgās Stādu dienas Jelgavā! Šajā rakstā vari aplūkot precīzus tirdziņu norises laikus un atrašanās vietu.

Fotoieskats, ko var aplūkot izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!