Nav noslēpums, ka aloje ir viens no pazīstamākajiem augiem, kas popularitāti nav zaudējis jau no senām dienām. Mūsdienās to plaši izmanto gan kosmētikas, gan farmācijas industrijā. Pateicoties dabiskajām un ārstnieciskajām īpašībām, tā bieži atrodama augam uz daudzu māju palodzēm, tomēr vien retais zinās, kā zied alojes!

Nacionālā botāniskā dārza oranžērijas centrālajā sukulentu zālē tās krāšņi uzziedējušas, tāpēc šo dabas daili iespējams aplūkot ikvienam interesentam. Kā portālam TavsDārzs.lv pastāstīja Nacionālā botāniskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Lāsma Semerova, tad šis ir pirmais gads jaunajai oranžērijai, un uzlabotie apstākļi šogad likuši tām uzziedēt tik krāšņi, kā vēl nekad.

Lai arī ierasts šo augu dēvēt par alveju, botāniskā dārza dārzkopji skaidro, ka pareizāk to dēvēt par aloji. Dabā alojes atrodamas tuksnešos, pustuksnešos, savannās, smilšainās un akmeņainās vietās, tomēr tepat Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā izvietota ievērības cienīga dziedniecisko aloju, kā arī agavju dažādība - katru no šīm ģintīm pārstāv vairāk nekā 30 sugas.

Turpat blakus aplūkojami arī amizantie kaktusi. Šājā adatainajā kolekcijā ir vairāk nekā 600 dažādu sugu. Var pētīt ne tikai pašu kaktusu formas un ziedus, bet arī kaktusu aizsardzības sistēmu – ērkšķu adatas, stāsta botāniskā dārza pārstāve.

Iesakām apmeklēt Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī, lai baudītu vasaru ziemas vidū, pastaigājoties pa oranžērijas četrām dažādajām zālēm. Bet, kamēr vien mūs lutina skaistā ziema, iesakām pastaigu arī pa ziemīgo dārza daļu, vairāk par to var lasīt šeit.

Salaspils botāniskais dārzs atvērts katru dienu no pulksten 9 līdz 18. Oranžērija slēgta pirmdienās un otrdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!