Ja arī tavos neizmesto mantu krājumos glabājas pāris izdegušās spuldzes, ir laiks pievērsties radošai nodarbei un pārvērst tās par oriģinālām ziedu vāzēm.

Ziedu mājās nekad nevar būt par daudz, tāpēc šis risinājums ar iekārtām vāzēm ir tā vērts, lai ideja tiktu realizēta. Pirms ziedi tiek ievietoti vāzē, vispirms ir nepieciešams vecajām spuldzēm ar asu knaibļu palīdzību noņemt savienojumu pie pamatnes. Šajā procesā ir jābūt uzmanīgam, lai nekas netiktu saspiests un nomests zemē. Drošības nolūkos izņemtās daļas pēc tam noglabā drošā vietā, lai neviens netiktu apdraudēts.

Cuartoderecha

Tukšās spuldzes, pildītas ar ūdeni un izvēlētajiem ziediem vari iekarināt pie sienas, zem lampas, virs galda, durvju ailē un jebkur, kur vien fantāzija ļauj. Stikla vāzes vari izrotāt ar mežģīņu lentīti, nokrāsot metālisko pamatni zeltītā tonī vai kādā citā krāsā, vari ap spuldzes augšējo pamatni apsiet lina diegu, pielīmēt to, un atstāt pietiekami garu izstieptu diegu, lai varētu vāzi iekarināt.

Ziedu izvēlē vari būt visradošākais – te derēs dažādi zaļumi, grīšļi, mazās rozītes, gerberas, krizantēmas, mārtiņrozes kādu sukulentu, bet vasaras sezonā derēs arī pļavas ziedi, vārpas un smilgas. Ja nevēlies vāzēs likt svaigus ziedus, tad var iztikt bez ūdens un ielikt spuldzēs skaistus mākslīgos ziedus. 

Tiem, kam šī ideja iepatikusies, un ir gatavi to attīstīt, var izmēģināt kāda auga audzēšanu ar augsni spuldzītēs. Ja jau tas kādam ir izdevies, izdosies arī jūsmājās.

Etsy.com

Francesca Durbano

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!