Foto: Shutterstock
Lai turpinātu apzināt un iepazīt kokus ar aizraujošiem stāstiem, iespaidīgiem izmēriem un nozīmīgu vietu kultūrvēsturiskā mantojuma un dabas vērtību saglabāšanā, otro gadu tiek rīkots konkurss "Eiropas Gada koks Latvijā". Balsojums noteiks, kurš no tiem piedalīsies Eiropas konkursā, liecina informācija mājaslapā "Eiropas gada koks".

Balsot var par vienu koku un tā stāstu. Konkursa pirmās vietas ieguvējam tiks veltīta īpaša sakopšanas talka un sagatavots video ar stāstu.

Konkursa mērķis ir mudināt cilvēkus iesaistīties vietējā vides un kultūras mantojuma izzināšanā un saglabāšanā, daloties ar aizraujošiem stāstiem par kokiem, kas ir daļa no mūsu dzīves, dabas, ainavas un vēstures, norādīts mājaslapā. Pēc Latvijas Nacionālā meža monitoringa datiem, Latvijā saskaitīti 6 843 977 334 koki.

Glika ozoli, Ārciema brīvdabas baznīcas dzīvības koks (tūja), Sējas dižozols, Velēkņu ozols, Ciemgaļu mežābele, "Karogu" liepa, Dižlāņu muižas īve, Pēterīša ozoliņš – iepazīsti šogad konkursam izvirzīto koku stāstus un balso par savu favorītu šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!