Foto: Publicitātes attēli

Pašā vasaras karstumā un skaistākajā rožu ziedēšanas laikā – 2. jūlijā – Rundāles pilī notiks desmitie Dārza svētki. Katru gadu tie aktualizē kādu Rundāles pils dārzam nozīmīgu tēmu.

Pirmajos svētkos 2007. gadā tika godināti talcinieki, izsakot pateicību visiem, kuri palīdzējuši kopt un veidot dārzu. Turpmākie Dārza svētki bija veltīti strūklakas atklāšanai, tulpēm un citām sīpolpuķēm, rozēm, kokaugu kolekcijām, dažādiem ziediem, vēsturiskajām oranžērijām, vēsturiskajiem parteriem un rožu dārza desmitgadei.

Šī gada jubilejas uzvedums "Dārza svētku desmit mirkļi" ļaus kopīgi atskatīties uz paveikto un piedzīvoto, lai labāk novērtētu šķietami nemanāmo ikdienas darbu, kas nepieciešams dārza pastāvēšanai un attīstībai.

Foto: Publicitātes attēli

Šogad uzmanības centrā būs Zaļā teātra atklāšana pēc rekonstrukcijas, kuras laikā veikta amfiteātra atbalsta sienas pārbūve, atjaunota skatuves nogāze, uzcelti un nokrāsoti divi paviljoni, ieklāts paklājzāliens. "Ir paveikts viss nepieciešamais, lai te atkal varētu notikt izrādes un koncerti. Jāatzīst, ka Rundāles pils Zaļais teātris ir viens no nedaudzajiem šāda veida vēsturiskajiem teātriem Eiropā, turklāt izceļas ar labu akustiku," norāda Rundāles pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ruta Bemberga. Svinīgo atklāšanu bagātinās uzvedums "Pasaka par zilo rozi".

Foto: Publicitātes attēli

Dārza svētku programma:

12.30 – bērnu programma kopā ar Čučumuižas rūķiem;
14.00 – uzvedums "Dārza svētku desmit mirkļi";
16.00 – Zaļā teātra atklāšana;
17.30 – grupas "Autobuss debesīs" koncerts – svētku noslēgums.

Visas dienas garumā:

  • iespēja iejusties rokoko laikmetā, vērojot vēsturisko rekonstrukciju "Galantas izklaides dārzā 18. gadsimta gaisotnē";
  • dārza tehnikas paraugdemonstrējumi;
  • izjādes ar zirgiem un vizināšanās ponija pajūgā;
  • aktivitātes kopā ar ielu vingrotāju šova komandu Street Warriors – dažādi konkursi, iespēja apgūt vienkāršus trikus un kopā nofotografēties;
  • orientēšanās spēle "Iepazīsti Rundāles pils parku", kurā veiksmi varēs izmēģināt katrs
  • svētku apmeklētājs;
  • radošās darbnīcas un tirdziņš.

Ieejas maksa: pieaugušajiem, studentiem, pensionāriem 4 eiro, skolēniem 2 eiro.

Bet rozes pils dārzā saplaukušas jau pirms svētkiem. Neliels foto ieskats:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!