Foto: Shutterstock

Līdz 16.oktobrim ikviens Latvijas iedzīvotājs, kura dārzā šovasar izaudzis ražens ķirbis, to var pieteikt Latvijas lielākā ķirbja čempionātam, portālam Māja&Dārzs vēsta konkursa rīkotāji.

Latvijas lielākā ķirbja čempionāts norisināsies jau devīto gadu pēc kārtas, lai noskaidrotu raženākos Latvijā izaudzētos dārza karaļus – ķirbjus. Šogad čempionāts notiks 23.oktobrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kur ikviens varēs noskaidrot, vai iepriekšējā gada rekords - dagdēnietes Innas Kozlovskas izaudzētais 214 kilogramus smagais ķirbis – tiks pārspēts vai nē.

"Ir liels prieks, ka lielākā ķirbja čempionāts ir izvērsies par iecienītu tradīciju. Smagākās dārza ogas rekords čempionātā teju katru gadu tiek pārspēts ar ievērojamu pārsvaru un ceram, ka arī šī gada dārza lolojumi spēs turēt līdzi iepriekšējā gada rezultātiem," stāsta konkursa rīkotāju, "Maxima Latvija", pārstāvis Jānis Beseris.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jānomēra sava ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli. Šie dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un savu tālruņa numuru jādara zināmi, zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru dienu no plkst. 8.00 līdz 22.00) vai rakstot uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi "Pieteikums konkursam "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts"". Pieteikties iespējams arī www.maxima.lv sadaļā Jaunumi. Par kvalificēšanos finālam katrs dalībnieks tiks informēts personīgi, norāda Beseris.

Fotogalerijā: mirkļi no 2013.gada ķirbju čempionāta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!