Foto: Shutterstock

Pēdējie gadi ir ieviesuši korekcijas mūsu visu dzīvē. Daudziem ir mainījies ikdienas ritējums, un ir nācies pielāgot savu dzīvesvietu darba vietai. Arvien vairāk cilvēku aizdomājušies par savas dzīvesvietas labiekārtošanu. Piekritīsiet, ka iepriekš mūsu dzīves ritējums bija tik straujš, ka reti sanāca būt mājās un pamanīt nepilnības? Tagad arvien biežāk sākam aizdomāties par to, kā dzīvojam, kā jūtamies telpā un kas mums patiesi ir svarīgs. Tādēļ 2022. gada dizaina tendences noteikti atspoguļos un balstīsies uz šo vērtību nozīmīgumu. Portālam "Māja&Dārzs" "Krinterior" interjera dizainere Rūta Klišāne atklāj karstākās modes tendences 2022. gadā.

Krāsu tendences 2022. gada interjerā

Kā norāda interjera dizainere, 2022. gada krāsu tendences ir dabīgu, mierīgu toņu sajaukums, kas iederēsies jebkurā interjerā. Neatkarīgi no tā, vai vēlies panākt ar krāsu palīdzību siltu, mājīgu, neitrālu, krāsainu vai dinamisku sajūtu. 2022. gada krāsas un to komplimentējošās krāsu paletes radīs brīnišķīgu interjeru, kas savstarpēji mijiedarbosies. "Lielākā daļa krāsu uzņēmumu kā savu 2022. gada krāsu ir izvēlējušies dabiskus toņus. Izņemot "Pantone", jo "Pantone" 2022. gada krāsa ir "Very Peri" – koši zils tonis ar violetu noskaņu," stāsta Rūta Klišāne.

Foto: Shutterstock

Siltie toņi ir smagāki, dinamiskāki, uzmanību piesaistošāki, savukārt, vēsie toņi ir vieglāki un kalpo kā laba bāze interjeram, uzsver eksperte: "Personīgi es savos projektos sienu krāsu toni izvēlos vēsu, neitrālu un mierīgu, kas kalpo kā laba pamatbāze interjeram, ļauj izcelt citas vēlamās nianses, rezultātā panākot ilgtspējīgāku rezultātu." Turklāt krāsa iedarbojas uz cilvēku arī emocionāli, tādēļ ieteikums būtu izvēlēties tādu toni, kas šķiet patīkams, ikdienā liek justies komfortabli un harmonizē, nevis panāk gluži pretēju efektu vēlamajam. Protams, arī atšķirīgs ir telpas pielietojums un cik ilgi cilvēks tajā uzturas.

Vai krāsai ir noteicošā loma interjerā?

Bez šaubām, sienu krāsas tonis ir ļoti svarīga interjera dizaina sastāvdaļa, tā rada kopējo telpas noskaņu. Piekritīsi taču, ka dzīve pēdējos pāris gados ir bijusi nenoteikta un drudžaina? Un šķiet, ka ar to būs jāsamierinās arī nākamgad. Tāpēc daudzi vēlas radīt mājokli, kurā ir silta, patīkama un mājīga noskaņa, taču tas noteikti ir individuāli, tādēļ katram ir jāpiemeklē savs tonis pareizajās proporcijās.

Mēbeļu tendences 2022. gada interjerā

Rūta Klišāne atzīmē, ka gaidāms, ka 2022. gadā interjeros vairāk redzēsim organisku un noapaļotu formu. Dīvāni un mēbeles ar noapaļotām malām, organiskām apdrukām uz dekoriem... Kaut kur nedaudz tas atgādinās pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu stilu. Interjera dizainere paredz, ka, iespējams, dažiem atmiņas par septiņdesmitajiem gadiem tas varētu radīt negatīvas asociācijas, taču 2022. gadā šo dizainu redzēsim jaunā veidolā ar pavisam mūsdienīgāku pieskaņu.

Negaidiet, ka atgriezīsies septiņdesmito gadu aktuālais tonis "Harvest Gold", jo nākamgad tendences būs vairāk vērstas uz siltiem zemes toņiem: silta atmosfēra, izliektas mēbeles, rakstu un tekstūru spēles.
Rūta Klišāne

Materiālu tendences 2022. gada interjerā


Kā norāda dizainere, mājokļa interjerā nākamajā gadā savu uzvaras gājienu turpinās arī dabas tematika. Proti, viens no galvenajiem 2022. gada uzdevumiem ir dabas integrēšana interjera dizainā, tādēļ visnotaļ tie būs visi dabīgie materiāli – koks, marmors, terrazo, betons, korķis un citi.

"Pēdējos gados esam vairāk laika arīdzan pavadījuši ārā, tādēļ šo patiesumu un dabīgumu vēlamies ienest arī interjerā. Biofīlija ir cilvēka vēlme sasaistīties ar dabu. Kā jau iepriekš minēju, šo tendenci noteikti nāksies saskatīt arī 2022. gada interjeros," atklāj Klišāne. Vaicājot, kā panākt šo saikni interjerā, viņa iesaka, ka tas iespējams vairākos veidos izvēloties gan kādu no nākamā gada dabīgajiem sienu krāsu toņiem, gan izmantojot dabīgo materiālu dekorus, mēbeles vai apdares materiālos. Mēbeles un dekori no dabīgiem materiāliem ir vienkāršs veids, kā radīt dabīguma sajūtu interjerā.

Un, protams, it kā šķietami tik vienkārša lieta kā telpaugi arī tie spēs darīt brīnumus ar telpu! "Taču dabīguma ieviešana mājās visnotaļ nebeidzas tikai ar krāsām un augiem, bet arīdzan ar formām – mēbelēm un dekoriem, par kurām tika minēts jau augstāk," atklāj dizainere.

2022. gada interjera dizaina tendences turpina balstīties uz pagājušā gada tendencēm. Liela uzmanība tiks pievērsta dabīgumam, ilgtspējībai un siltas, komfortablas mājas radīšanai. Interjera pamatā ir cilvēks, tādēļ radīsim interjerus, kuros galvenais akcents ir uz cilvēku un tā labsajūtu!

Lūk, ieskaties tajā, kas ir aktuāls 2022. gada interjerā!







Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!