Foto: Shutterstock
Kā jau katru decembri, arī šogad pasaulē pazīstamais krāsu institūts "Pantone" paziņo nākamā gada aktuālo krāsu, un šogad par 2022. gada aktuālo krāsu atzīts zilgi violetais kapmirtes tonis "Pantone 17-3938 Very Peri".

Lai gan vairāki krāsu zīmoli kā 2022. gada aktualitāti izvēlējušies zaļo toni, pazīstamais krāsu institūts "Pantone" par nākamā gada aktuālo krāsu pasludinājuši zilganvioletu krāsas toni "Pantone 17-3938 Very Peri", ziņo portāls "Houzz".

"Dinamisks, tumši zils tonis ar dzīvīgu violeti sarkanu nokrāsu, kas apvieno zilās krāsas uzticamību un noturību ar sarkanās krāsas enerģiju un aizrautību," par toni "Pantone 17-3938 Very Peri" raksta pats krāsu institūts, dēvējot šo toni par vissiltāko no visām zilajām nokrāsām. "Pantone" uzsver, ka mēs visi pašlaik dzīvojam pārmaiņu laikā, un, izkļūstot no ilgstošā izolācijas perioda, ir mainījušies gan standarti, gan priekšstati, jo mūsu fiziskā un digitālā dzīve ir apvienojusies jaunā veidolā – digitālais dizains ļauj mums izstiept realitātes robežas, atverot durvis uz dinamisku virtuālo pasauli, kura ļauj iepazīt un arī radīt jaunas krāsas. Zili violetais tonis vēsta par prieku, drosmi, radošumu un izdomu.

View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)


Atgādinām, ka 2021. gada aktuālākās krāsas bija dzeltenā un pelēkā, 2020. gada aktuālā krāsa ir klasiski zilā, 2019. gada krāsa bija koraļļu, par 2018. gada krāsu tika atzīta violetā, bet 2017. gadā – par gada krāsu tika izsludināts salātzaļais tonis.

Kā krāsu veiksmīgi integrēt mājoklī

Ja zili violetais kapmirtes tonis ir iesēdies tavā sirdī, iedvesmojoties no portāla "Houzz", piedāvājam ieskatu, kur un kādā veidā savā mājoklī izmantot nākamā gada aktuālāko krāsu.

Virtuve. Aktuālais tonis virtuves dizainam pavisam noteikti piešķirs oriģinalitāti un svaigumu – tas lieliski izskatīsies kā akcenta krāsa virtuvē, kurā dominē baltā krāsa, piemēram, izvēloties šādas krāsas skapīšus.


Zilganvioletais tonis ir diezgan vēss, tādēļ, ja mājoklī vēlies ienest nedaudz siltuma, to vari izdarīt ar koka apdari un metāliskiem akcentiem.


Guļamistaba. Violeta un zila krāsa tiek uzskatītas par nomierinošām, tādēļ šī krāsa ir lieliska izvēle, kā ar glanci atsvaidzināt guļamistabas interjeru, radot relaksējošu vidi atpūtai. "Pantone 17-3938 Very Peri" krāsā vari nokrāsot sienas, piešķirot tām maigu un nomierinošu noskaņu.

Vannas istaba. Arī vannas istabu iespējams pārvērst par miera ostu – nepieciešama vien "šķipsna" pievilcīgās krāsas. Turklāt ņem vērā, ka ne vienmēr istabu nepieciešams izkrāsot vienā krāsā – lieliski izskatīties, ja trešdaļa istabas sienas rotāsies baltā krāsā, savukārt siena tuvāk griestiem būs nokrāsota zilganvioletajā tonī, kas telpai piešķirs arī plašumu. Šaurās telpās, īpaši tādās, kurās ir maz dabiskā apgaismojuma, šo krāsu vislabāk izmantot nelielās devās kā akcentu.



Mēbeles. Ja nomierinošais tonis ir iekritis tavā sirdī, tad šis gads būs īpaši piemērots, lai mājokli atsvaidzinātu ar jaunām mēbelēm un citiem interjera priekšmetiem, jo arī interjera un mēbeļu ražotāji ņem vērā "Pantone" izvēli, integrējot krāsu kā tekstilizstrādājumos, tā arī mēbeļu polsterējumos.


Mājas fasāde. Zili violetā krāsa lieliski izskatīsies arī mājas fasāde. Kā akcentē portāls "Houzz", šī gada aktuālās krāsas mājas fasādi lieliski papildinās purpurzili logu slēģi, radot harmonisku vidi. Ja tomēr neesi gatavs tik drosmīgam solim, lai šajā krāsā rotātu visu mājas fasādi, vari to izmantot kā akcentu, nokrāsojot zilganvioletus logu slēģus vai lieveņa griestus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!