Foto: Shutterstock

Komersantiem, kas izplata augu aizsardzības līdzekļus, līdz 1. aprīlim jāiesniedz pārskats par 2019. gadā izplatītajiem augu aizsardzības līdzekļiem, liecina informācija Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) mājaslapā.

Kā mājaslapā vēsta VAAD, licences īpašnieks katru gadu līdz 1. aprīlim, izmantojot Lauku atbalsta dienesta(LAD) Elektroniskās pieteikšanās sistēmu (LAD EPS), elektroniski iesniedz VAAD informāciju par iepriekšējā kalendāra gadā augu aizsardzības līdzekļu lietotājiem realizētajiem augu aizsardzības līdzekļiem un to realizācijas apjomu.

VAAD informē, ka datus LAD EPS e-pakalpojumā "Pārskats par izplatītajiem augu aizsardzības līdzekļiem" iespējams ievadīt gan manuāli, gan lielāka datu apjoma ievadei izmantot CSV faila ielādi.

Lai pārskatu iesniegtu, komersantam jāreģistrējas LAD klientu reģistrā. Plašāku informāciju par to, kādus dokumentus nepieciešams aizpildīt, kā arī citu informāciju par reģistrēšanos LAD EPS var izlasīt šeit.

VVAD māslapā atgādina – ja komersantam 2019. gadā bija spēkā esoša speciālā atļauja (licence) augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanai, bet darbības ar augu aizsardzības līdzekļiem nenotika, tam jebkurā VAAD reģionālajā nodaļā jāiesniedz (klātienē, pa pastu vai elektroniski parakstīts ar drošu elektronisko parakstu) iesniegums brīvā formā, kurā norādīts šis fakts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!