Foto: Shutterstock

Uzmaniet skursteni! Īpaši tagad, kad finansiālu apsvērumu dēļ daudzi nolemj mainīt apkures veidu un sistēmu. Netīrīts skurstenis un neatbilstošs kurināmais var novest pie tā, ka tiek zaudēta ne tikai nauda, bet nosvilst visa māja!

“Dūmeņa un malkas apkures krāsns ikgadējā tīrīšana ir obligāts pasākums pašu un ēkas drošībai. Ilgstoši netīrīts dūmenis, kā arī nepareizi kurināta malkas krāsns var kļūt par iemeslu ugunsgrēkam,” sarunu sākot, brīdina Latvijas Skursteņslauķu biedrības valdes priekšsēdētājs Ingus Salenieks. “Ja dūmeni un malkas krāsni tīra katru gadu, krāsns ātrāk un vienmērīgāk uzsilst, apkurei jāizmanto mazāk malkas.”

Tīrot skursteņslauķis parasti novērtē arī apkures ierīces un dūmeņa tehnisko stāvokli, vai tie ir izbūvēti no pareiziem materiāliem, vai atbilst projektējamai vai jau uzstādītajai apkures ierīcei un pastāvošajiem normatīviem. Dūmeņa un malkas krāsns tīrīšana ir komplekss pasākums, kas jāveic, ievērojot noteiktu secību un izmantojot attiecīgajā vietā nepieciešamos instrumentus. Latvijā šo darbu droši un ar garantiju var veikt ap 100 skursteņslauķu, kuri ir savas brālības biedri.

“Kā jau katru gadu, rudens pienāk negaidot, pēkšņi visi atceras, ka jāsauc skursteņslaucītājs, un tad nu sākas mūsu amatbrāļu “rudens skrējiens”,” ironizē Ingus Salenieks.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!