Foto: Shutterstock
Rudens kulminācija ar krāsainajiem kokiem neļauj ilgi laiskoties, jo arī šonedēļ katrai dienai savs darbiņš, sākot no grābšanas, beidzot ar gumu norakšanu.

16. oktobris

Augļu diena. Novāc vēlo šķirņu augļus un ogas. Stāda augļu­kokus un ogulājus. Izvāc no dārza bojātos augļus, slimību skartos zarus un lapas.

17.–18. un 20. oktobris

Foto: Shutterstock

Sakņu dienas. Apstrādā un mēslo zemi. Stāda ziemas ķiplokus, kokus un krūmus. Pārstāda telpaugus, kuriem podi kļuvuši par maziem. Veido komposta kaudzes.

19. oktobris

Foto: Shutterstock

Sēšanai un stādīšanai nelabvēlīga diena. Apstrādā augsni nezāļainos zemes gabalos. Novāc nevietā augošus kokus un krūmus. Izvāc augus, tīra un sagatavo ziemai siltumnīcas. Grābj lapas un veic citus sakopšanas darbus.

21. oktobris

Foto: Shutterstock

Ziedu diena. Stāda pavasara sīpol­puķes, ziemcietes no konteineriem. Apgriež rozes un noziedējušās ziemcietes. Norok gladiolu sīpolus un dāliju gumus. Novāc vēlās ogas un augļus. Spiež sulas, konservē, gatavo ievārījumus.

22.–23. oktobris

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Stāda kokus un krūmus. Siltumnīcā zaļmēslojumam sēj rudzus. Novāc kāpostus. Grābj un novāc lapas no zālieniem. Laista telpaugus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!