Foto: Shutterstock
Jūnija pirmajos datumos dārzā jāpagūst iesēt dažādus sakņu dārzeņus, ziedu dienās sastādīt vasaras puķes, tāpat pēdējais brīdis stādīt dālijas. Piemērotākajās dienās jāsēj salāti un pupiņas vēlai ražai.

5. jūnijs

Sakņu diena. Stāda kartupeļus un sīpolus. Sēj burkānus, bietes, redīsus, kāļus, rāceņus, turnepšus. Stāda vīteņaugus un pārstāda telpaugus. Pavairo augus ar spraudeņiem. Sakārto komposta kaudzes.

6.–7. jūnijs

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Stāda vasaras puķes dobēs, kastēs, podos, kā arī konteineros augušās ziemcietes. Vēl var paspēt dalīt un pārstādīt ziemasteres un hostas. Pēdējais laiks stādīt dālijas. Pļauj zālienus. Apgriež forsītijas. Nopļauj un aplej ar ūdeni nātres, tauksaknes, strutenes un liek raudzēties vircai. Vāc ārstniecības augus tējām.

8.–9. jūnijs

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Sēj salātus, garšaugus, skābenes. Stāda kāpostus, puravus, kātu un lapu selerijas. Sēj jaunus zālienus un appļauj esošos. Laista augus telpās, siltumnīcās, ja nepieciešams, arī dobēs.

10.–12. jūnijs

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Sēj vēlai ražai cukurzirņus un sviesta pupiņas. Stāda pastāvīgā vietā ķirbjus un lauka tomātus. Novāc rabarberu kātus un gatavo tos uzglabāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!