Foto: LETA

6., 7. augustā - vēl var pārstādīt īrisus. Pēc augu nobriešanas pakāpes šis varbūt nav pats labākais laiks, lai pārstādītu lilijas un dienziedes, bet ir ziedu dienas, turklāt pašlaik ir lejupejošs Mēness, tādēļ ziemcietes jaunā vietā labi ieaugsies.

Svētdien rīta pusē lasa ogas, vāc ienākušās sēklas, bet pēpusdiena jau iekrīt lapu dienās - var iesēt dilles zaļumiem, skābenes nākamajam pavasarim.

8. augusts

Pārstāda rabarberus, zaļmēslojumam ir vērts iesēt eļļas rutkus vai lapu sinepes. Vāc tīruma kosas - to nekad nevar būt par daudz, jo lieliski noder augu slimību profilaksei dārzā.

9. augusts

Diena nav visai labvēlīga dārza darbiem. Apstrādā augsni rudens sējumiem un stādījumiem. Appļauj nezāles.

10., 11. augusts

Augļu dienās vāc un pārstrādā ābolus, bumbierus, jāņogas, plūmes, kazenes. Pavairo ābeles, acojot vēlamās šķirnes uz sēklaudžiem vai uz klonābelēm, vislabāk - uz puspundura potcelmiem (M 26, B 118, MM 106). Stāda zemenes. Nelieliem dārziem ieteicamas vidēji agras šķirnes ar ļoti garšīgām ogām, piemēram, 'Zefyr' un 'Sonata'. Avenēm izgriež noražojušos dzinumus, stādas jaunas. Jau esošajos zemeņu un aveņu stādījumos iestrādā kompostu.

Vāc gurķus, kabačus, patisonus, tomātus, papriku. Ievākto ražu gatavo uzglabāšanai. Vāc pākšaugu, puķu un citu augu sēklas.

12., 13. augusts

Sēj rudens šķirņu redīsus. Pļauj lakstus agro vai vidēji agro šķirņu kartupeļiem, lai bumbuļi labāk nobriestu, jau arī rok. Novāc sīpolus, ziemas ķiplokus. Apstrādā augsni, ravē. Pārrok un sakārto komposta kaudzes.

14. augusts

Pārstāda noziedējušās ziemcietes. Griež sausziedes un citus floristikas materiālus. Vēl var ievākt arī kliņģerīšu, raudeņu un biškrēsliņu ziedus. Lasa ogas, vāc augļus un sēklas. Gatavo uzglabāšanai novākto ražu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!