Foto: Publicitātes foto
Katru gadu Bulduru Dārzkopības vidusskolas stikla pilīs pavasaris pienāk ātrāk, un arī šis gads nav izņēmums – siltumnīcās uzplaukuši krāšņi pavasara augi, kas priecē ar spilgtām krāsām, aromātu un daudzveidību.

Siltumnīcās zied aromātiskās hiacintes, pavasara vēstneses narcises un tulpes, nemaz nerunājot par košajām prīmuliņām, Alpu vijolītēm un acālijām. Speciālisti sarūpējuši arī grieztos ziedus un dažādas krāšņas kompozīcijas, no kurām var pasmelties iedvesmu, piemēram, vienā podiņā draudzīgi "sēž" Alpu vijolītes, hiacintes, prīmulas un narcises.

Kā portālam "Tavs Dārzs" savulaik pastāstīja Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāve Sanita Spure, siltumnīcās ziedi no sēkliņām vai sīpola tiek audzēti uz vietas. Arī darbiniekiem ir darba pilnas rokas, jo augi ne tikai jāsēj no sēkliņām, bet tiem ir arī jānovāc vecie ziedi un lapas, kā arī tie ir regulāri jālaista. Darbus, kā savulaik informēja Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāvji, veic arī skolēni, kas apgūst visu dārzniekam nepieciešamo – sākot ar sēšanu, stādīšanu, piķēšanu, beidzot ar podošanu un citiem ne mazāk svarīgiem procesiem šajā jomā.

1800 kvadrātmetrus lielā mācību siltumnīca sastāv no trīs daļām – katra aizņem 600 kvadrātmetru, un tajās mīt vairāki simti augu. Tie podiņos sarindoti uz iespaidīga lieluma apsildāmiem un pludināmiem galdiem, ko var ērti pabīdīt uz vienu vai otru pusi. Savukārt uz grīdas stāv laistāmās iekārtas. Siltumnīcai līdzās ir vēl viena ēka, kur notiek ne tikai augu pārstādīšana, bet tajā var arī norēķināties par augiem vai dārzeņiem, piemēram, grieztajiem ziediem, puķēm podiņos utt. Siltumnīcas var apmeklēt darba dienās no pulksten 8.30 līdz pulksten 17.

Foto ieskats Bulduru Dārzkopības vidusskolas siltumnīcās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!