Foto: AFP/Scanpix/LETA
Sakuru ziedēšana Japānā ik gadu ir gaidīts notikums, jo pilsētas tiek ieskautas rozā ziedu kupenās. Jau tagad krāšņās sakuras sākušas raisīt savus ziedus, vēsta ārzemju mediji.

Japānas ķiršu ziedēšanas svētki tiek svinēti ik gadu jau kopš 1952. gada aprīļa, un katru gadu šo pasākumu apmeklē cilvēki no dažādām pasaules valstīm. Sakuru ziedēšanas vērošanai Japānā ir dots pat īpašs nosaukums – hanami, vēsta "Reuters". Šogad Japānā ķiršu ziedēšanas pasākumi ir atcelti jaunā koronavīrusa dēļ, bet, kā redzams ziņu aģentūras "AFP" fotoattēlos, tas nav šķērslis dažiem interesentiem, kas klātienē grib aplūkot krāšņos ziedus.

Kā vēsta "Reuters", sakuras pašlaik zied pilnā sparā, bet Tokijā parki ir diezgan tukši. Arī Tokijas pašvaldības pārstāvji mudina cilvēkus nedoties klātienē vērot sakuru ziedēšanu. Ap kokiem novilktas norobežojošas virves, kā arī izvietotas brīdinājuma zīmes ar uzrakstiem "ballītes nav atļautas". Citus gadus ļaudis zem bagātīgi ziedošajiem ķiršu kokiem rīkoja piknikus, kā arī baudīja ziedēšanas burvību no laivām.

Japānas Meteoroloģiskais dienests šogad paziņojis, ka Tokijā sakuru ziedēšanas sezona sākusies 14. martā, kas ir par 12 dienām agrāk nekā parasti. Meteorologi skaidro, ka tas saistāms ar to, ka gada vidējā gaisa temperatūra ir augstāka.

Foto ieskats skaistajā ziedēšanā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!