Foto: Māris Stiprais/ Stiprs foto

Pašlaik īstā ziedu burvībā ir ietērpti vairāki dārzi Latvijā, tajā skaitā arī Latvijas valsts mežu (LVM) Kalsnavas arborētums, kur pašlaik pilnā sparā zied jūnija skaistules – peonijas.

Šo ziedu krāšņumu ir iemūžinājis fotogrāfs Māris Stiprais, kurš labprāt ar skaistajiem foto padalījās arī portālam "Tavs Dārzs".

Kalsnavas arborētumā par godu peoniju ziedēšanai ik gadu tiek rīkoti svētki, un arī šis gads nav izņēmums. Jau 16. jūnijā gan lieli, gan mazi gaidīti Madonas novadā, kur savām acīm varēs novērtēt šo skaisto ziedu krāšņumu. Kā vēstaarborētuma pārstāvji, peoniju ziedēšanas svētkos gaidāmi muzikāli pārsteigumi no Aijas Andrejevas, Didža Meldera, Madonas pūtēju orķestra, bet par jautru gaisotni gādās radošā personība Gundega Skudriņa un arī Kašera sapņu fabrika. Tāpat pasākuma laikā darbosies stādu un amatnieku tirdziņš, būs vides izziņas spēles, radošās darbnīcas un daudz kas cits. Šeit vari izlasīt plašāk par pasākumu.

LVM Kalsnavas arborētumā var aplūkot ne tikai peonijas, bet arī izstaigāt plašo apkārtni, lai apskatītu arī citus augus, piemēram, dažādu šķirņu skujukokus, rododendrus, ūdensrozes un citus augus. Apkārtnē ir izveidots arī īpašs skujkoku labirints un skatu tornis, kurā uzkāpjot, paveras skats uz iespaidīgo apkārtni.

Kalsnavas arborētums nav vienīgā vieta Latvijā, kur publiski var baudīt peoniju ziedu krāšņumu. Šajā rakstā atradīsi vēl sešus dārzus Latvijā, kur izbaudīt peoniju ziedēšanu.

Foto ieskats peoniju krāšņumā Kalsnavas arborētumā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!