Arī šovasar tiek meklēts "Tukuma smukums" jeb 2018. gada sakoptākie īpašumi. Šogad atzinīgi tika novērtēti ap 50 dalībnieku. Savukārt žūrijas komisija atzīmējusi pat vairākus īpašumus, kas nebija pieteikti konkursam, bet ar savu sakoptību un saimnieku lološanu radījuši vēlmi komisijai "uzmest aci" arī tiem.

Atzinīgi tika novērtēti iepriekšējo gadu konkursu dalībnieki un uzvarētāji, kuri vēl joprojām ar saviem apstādījumiem un speciāli veidotām kompozīcijām vairo smukumu Tukumā. Tomēr arī šogad tika atrasti jauni sakoptības veidotāji, kas citus gadus nav bijuši tik aktīvi, informē Tukuma novada dome.

Vērtējot sakoptākos īpašumus, komisija lielu vērību pievērsa tam, kā īpašums izskatās no garāmgājēja skatu punkta – tieši tas ir tas, kas veido Tukuma pilsētas sakopto vidi. Īpašu prieku radīja sakoptie daudzdzīvokļu māju pagalmi vecpilsētā, kur savu ieguldījumu ielicis katrs nama iedzīvotājs.

Konkursa dalībnieki pārstāvēja dažādas grupas – individuālās mājas, terases, sabiedriskās ēkas, uzņēmumus, kā arī daudzdzīvokļu mājas. Savukārt konkursa rezultāti tiks paziņoti rudens sākumā, kad notiks "Smukuma seminārs Tukumā". Kā norāda Tukuma novada dome, tikai visi iedzīvotāji kopā var uzturēt saukli "Uz Tukumu pēc smukuma!" dzīvu un patiesu. Tas šogad viņiem ir pilnībā izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!