Foto: DELFI

Latvijas Valsts mežu Kalsnavas arborētumā šobrīd krāšņi zied hortenzijas – no spoži baltām līdz iesārtām mežģīņu kupenām. Kalsnavas arborētums ir viena no retajām vietām Latvijā, kur var aplūkot vairāk kā 300 dažādu sugu un šķirņu skuju kokus.

Ne velti Kalsnavas arborētums tiek saukts arī par trešo botānisko dārzu Latvijā. Tas apbur apmeklētājus ar savu šarmu un izsmalcināto kolekciju, teju vai katrā gadalaikā. Tomēr Kalsnavas arborētums nav nedz parks, nedz arī dārzs – drīzāk krāšņi ziedošs Latvijas valsts mežu zaļais pagalms, kurā sapulcēti dabas retumi no visas pasaules. Tā ir koku pasaule, kurā koku personībām ļauts spīdēt, atklājot savu tik dažādo dabu.

Kalsnavas arborētumā vari sastapt burvju lazdas, tulpjukokus, parūkkokus, čūskegles, sniegpārslu kokus, korķa kokus, zīdkokus un vēl dažādus citzemju kokaugus, kas savas mājas raduši arborētumā un adaptējas šīs puses klimatiskajos apstākļos. Dārzs ir dzīvs un savu vietu šeit ik gadu rod arvien jaunas dažādības.

Kalsnavas aborētuma krāšņumu iespējams baudīt, gan vienkārši pastaigājoties, gan arī specialista – gida pavadībā. Eksursijas iespējams pieteikt, zvanot 27841099 vai rakstot arboretums@lvm.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!