Foto: Publicitātes foto
Tā vien šķiet, ka katra mājās palodzi, galdu vai kādu citu virsmu rotā aromātiskie pavasara augi, un, ja tā vēl nav, noteikti iesakām tādā veidā ieviest pirmās pavasara notis. Tie, kas pievērš uzmanību augu izcelsmes vietām, noteikti pamanījuši, ka ziedu salonos, bāzēs un citās tirdzniecības vietās var redzēt arī Latvijas vārdu.

Varam lepoties ar vietējiem puķu audzētājiem, tāpēc portāls TavsDārzs.lv sniedz ieskatu Siguldas saimniecībā ''Ķikši'', kas nodarbojas ar dekoratīvo stādu audzēšanu un tirdzniecību.

Kā portālam pastāstīja saimniecības pārstāvis Matīss Markovs, tad dekoratīvo stādu audzētava ir 35 hektārus plaša. Jau pati siltumnīca vien ir iespaidīga, šeit kopējie izmēri sasniedz 8000 m2. Zem šī jumta sparīgi aug iestādītās 300 000 tulpes, 50 000 hiacintes un 2000 lilijas. Saimnieks lepni stāsta, ka pavasara sezonā ārā uz lauka aug arī aptuveni 60 tūkstoši narcišu, un arī tulpēm paredzēta vieta zem klajas debess.

Ja vēlies uzzināt ko vairāk par pavasara puķu glabāšanu telpās, tad lasi šeit, bet, ja prāto par to, kā saglabāt augus iestādīšanai dārzā, vairāk informāciju iegūsti šeit.

Foto ieskats saimniecībā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!