Foto: SWNS/Scanpix/LETA
Kas neriskē – tas nevinnē. To varētu teikt par eksotisko augu audzētājiem Lielbritānijā, kas savās mājās izaudzējuši ananasus un pat banānus.

Kā vēsta "Guernsey press", eksotisko augļu ražu ietekmējusi šī gada siltā vasara.

82 gadus vecais Deivs Lanoe 2015. gadā veikalā iegādājies ananasa augli, bet pēc tam viņš lapu rozeti iestādījis augsnē. Ceļš līdz augļiem nav bijis viegls, jo tikai šogad ananass sācis ziedēt, bet pēc tam parādījušies arī augļi. "Es tikai iestādīju lapu rozeti, bet to pēc tam visu laiku pārstādīju, jo tā visu laiku pletās plašumā," medijam skaidroja ananasa audzētājs.

"To audzēšana aizņem tik ilgu laiku, ka, iespējams, es otru nespēšu izaudzēt," jokoja Deivs. Tie nav vienīgie eksotiskie augi viņa īpašumā, jo siltumnīcā Deivs audzē arī vīģes, vīnogas un sparģeļus.

Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Savukārt ārsts Stefens Svīts savās mājās arī aizraujas ar eksotisko augu audzēšanu, piemēram, viņš savā stiklotajā piebūvē (ziemas dārzā) izaudzējis ananasus, kafijkoku, kā arī banānkoku."Es ļoti daudzus augus audzēju siltumnīcā – vīnogas, greipfrūtus, citronus, laimus, mandarīnus un apelsīnus, kas kopumā sasniedz puskilogramu," apgalvoja ārsts, kurš atklāj, ka jau četrus gadus viņš audzē ananasus. Viens no viņiem pat sasniedzis 6 kilogramu lielu svaru.

Savukārt ar banānu audzēšanu viņš aizraujas jau vismaz 30 gadus. Paredzams, ka jau Ziemassvētkos nogatavosies 130 banāni. "Es noteikti banānus ēdīšu brokastīs, pusdienās un vakariņās," medijam jokoja ārsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!