Foto: Publicitātes foto
Ticējumi vēsta, ka ziedošs naudas koks mājoklī nes veiksmi, bagātību un labklājību, un tieši tas pašlaik krāšņi savus ziedus atraisījis Nacionālā botāniskā dārza (NBD) Oranžērijas sukulentu zālē Salaspilī.

Kā vēsta NBD, miniatūro bonsai kociņu – naudas koku (Crassula portulacea) – izlolojusi Oranžērijas augu nodaļas vadītāja Zane Purne.

Viņa "Tavs Dārzs" pastāstīja, ka bonsai naudas koks NBD tiek lolots jau 11 gadus. "Viņš jau zied sesto vai septīto gadu," informē telpaugu kopšanas speciāliste.

Vaicāta par to, kas jāņem vērā, lai izlolotu ziedošu bonsai naudas koku, viņa atklāj – vasarā augam ir jāievēro miera periods. "Tad augu nemēslo un nelaista," atzīmē Purne. Tad, kā skaidro speciāliste, miera periodā augs palēnām sāk gatavoties ziedēšanai, jo tam veidojas ziedpumpuri. Savukārt jau novembrī tas var iepriecināt ar ļoti krāšņu ziedēšanu.

Jau 25. aprīlī NBD norisināsies Cīruļu dienas gadatirgus, kur ierobežotā daudzumā varēs iegādāties Oranžērijas augu nodaļas vadītājas izveidotos bonsai naudas kociņus, kā arī citus augus. Kā pastāstīja Purne, NBD mājaslapā pirms tam būs publicēts augu katalogs, kurā būs uzskaitīti visi augi, kurus varēs iegādāties gadatirgū.

NBD apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 9 līdz pulksten 18, bet Oranžērijā esošos augus var aplūkot tikai no trešdienas līdz svētdienai, jo pirmdienās un otrdienās tā ir slēgta. Plašāk par ieejas maksu vari izlasīt šeit.

Foto ieskats naudas koka, kā arī citu aktualitāšu ziedēšanā Oranžērijā:

Savukārt zemāk vari lūkot "Tavs Dārzs" sarūpētos rakstus par naudas koku kopšanu, audzēšanu un pavairošanu! Tāpat varēsi aplūkot interesantākās naudas koku šķirnes, kā arī izlasīt ķibeles, kas var nomākt šo augu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!