Foto: ES2015.LV
Par godu Latvijas pirmajai prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, Nīderlandes vēstnieks ceturtdien pasniedza jaunu tulpju šķirni ar nosaukumu ''Latvija''.

Ceturtdien, 23.aprīlī, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica saņēma jaunu tulpju šķirni no Nīderlandes vēstnieka Henka van den Dūla (Henk van den Dool). Kopā ar Džosu Bīlenu no uzņēmuma JUB, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku un Nīderlandes vēstnieku Latvijā Henku van den Dūlu tika parakstīts sertifikāts, kas oficiāli reģistrē tulpi “Latvija” kā jaunu tulpju šķirni.

Jaunās tulpju šķirnes pasniegšanas dienā Nīderlandes vēstniecība Latvijā rīkoja "Tulpju dienu", kas sākās ar semināru Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Rīkotajā seminārā pārstāvji no augkopības un dārzkopības kopienām Latvijā un Nīderlandē pārrunāja vēsturiskās iezīmes un mūsdienu tendences pavasara sīpolpuķu dārzu veidošanā un stādīšanā.

2014. gada 15. oktobrī Nīderlandes vēstniecība kā dāvanu Latvijas prezidentūrai pasniedza 17 000 tulpes, kuras tika iestādītas pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Šai tulpju dobei ir īpašs dizains: tūkstošiem sarkano un balto tulpju ir iestādītas tā, lai veidotos Latvijas prezidentūras logo. Sarkanā tulpe bija īpaši selekcionēta šim pasākumam, un nu tā saņēmusi savu nosaukumu ''Latvija''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!