Foto: Publicitātes foto

Ir cilvēki, kas pavasari sauc par savu mīļāko gadalaiku vien tāpēc, ka šajos mēnešos var novērot dabas mošanos, kas dienu no dienas uzņemt savus apgriezienus. Īpaši krāšņi pavasaris katru gadu izrādās Bulduru Dārzkopības vidusskolas (BDV) dobēs, tāpēc "Tavs Dārzs" aicina ielūkoties, kas tajās saziedējies un kādus jaunumus tās sagaidījušas šogad.

Kā atklāj Marta Saulīte, galvenā BDV dārzniece, šobrīd puķu dobēs beidz ziedēt sīpolpuķes – tulpes, fritelārijas, hiacintes, narcises ar dažādiem ziedēšanas laikiem, taču zied divgadīgās puķes – mārpuķītes, magones, neaizmirstulītes un atraitnītes, anemones (meža vizbulīte) un sniega roze.

"Krāšņi zied un smaržo ziemciete – klinšu alise, kā arī Kaukāza arābe un eiforbijas," piemitina Saulīte. "Ļoti bagātīgi šogad ziedēja forsītijas."

Dārzniece norāda, ka pirmo reizi šogad uzziedēja magnolija – Nacionālā Botāniskā dārza dāvinājums uz skolas simtgadi 2010. gadā. Tāpat BDV parkā uzziedējušas mandeles un sakuras.

"Esam iesējuši saulespuķes, kliņģerītes, rudzupuķes, kuru šķirnes atšķiras no tā, kas bija pagājušajā gadā. Gaidāmi pārsteigumi arī no jaunām ciniju, kosmeju, leduspuķu, balzamīņu, petūniju šķirnēm," atklāj Saulīte. Viņa skaidro, ka intensīvi tiek realizēta kopšana un mēslošana ziemciešu dobēs.

Tāpat tiek vēstīts, ka reizi divos gados BDV tiek iekārtota "Jaunumu dobe" par godu Starptautiskajam Puķu dienu semināram, kas šogad šeit notiks 26. jūlijā. Šajā dienā pulcējas pasaules puķu draugi, lai vērtētu jaunumus puķkopības nozarē. "BDV jau ir saņēmusi no dažādiem uzņēmumiem sēklu jaunumus. Šobrīd ir iesētas gan puķes ar īsu veģetācijas laiku (tās, kuras sēj uzreiz dobē), gan tās, kuras šobrīd podos aug siltumnīcā. Semināra laikā puķes un puķu kompozīcijas tiks vērtētas pēc to krāsas, smaržas, ēdama vai neēdama, kopšanas viegluma un pat nosaukuma," vēsta Saulīte.

BDV galvenā dārzniece norāda – mūsdienās var izaudzēt visu, ja augsne tiek regulāri ielabota. Vienīgais traucēklis dažkārt esot pārziemošana.

Galerijā apskatāmas fotogrāfijas no krāšņumiem dobēs, bet šajā rakstā vari aplūkot, kā BDV stikla "pilīs" izskatījās februāra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!