Foto: Publicitātes foto
Latvijā ir vairākas vietas, kur ziemā noķert pavasara sajūtu, un viena no tām ir Bulduru Dārzkopības vidusskola, kur pašlaik ir pavasaris pilnbriedā – siltumnīcās valda maigs siltums un zied narcises, prīmulas, tulpes un vēl virkne citu krāšņu augu.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja Bulduru Dārzkopības vidusskolas (BDV) pārstāve Inese Cepleniece, pašlaik stikla "pilīs" ir pavasaris pilnbriedā. Podiņos pumpuros un ziedošas ir tulpes, narcises, hiacintes, krokusi, muskares, cineārijas un citi augi. Savukārt griezto ziedu tīkotājus iepriecinās pavasara vēstneses narcises un tulpes, bet telpaugu cienītājus – klīvijas un citi telpaugi.

Taujāta par to, vai BDV šogad nav kāds īpašs jaunums, Cepleniece atklāja, ka tā ir tulpju šķirne 'Showwinner' – īskātu tulpītes, kuru augstums ir aptuveni 15 līdz 20 centimetri.

Foto: Publicitātes foto
Īskātu tulpes 'Showwinner'

Siltumnīcās sarindotas stāv prīmulas – baltas, sarkanas, dzeltenas un citās krāsās. "Priecēs tagad un, kad izstādīs dobē, atkal ziedēs uz rudens pusi," norādīja Cepleniece. Tāpat stikla siltumnīcu angāri ir mājas atraitnītēm, ko, kā stāsta BDV pārstāve, var stādīt ārā, sākot no brīža, kad zeme atsalusi, līdz pat maijam.

Foto: Publicitātes foto

"Neskaitāmu šķirņu Alpu vijolītes jau kļuvušas par BDV meistarstiķi – katru gadu arvien dažādākas, krāšņākas un smaržīgākas," uzsver Cepleniece. Viņa arī pastāstīja, ka daļa no siltumnīcas jau tiek gatavota vasaras puķu jaunstādiem. "Dažādu krāsu un šķirņu pelargonijas un neaizmirstulītes piepildījušas jau vienu no četriem siltumnīcu korpusiem," informēja skolas pārstāve.

Foto ieskats Bulduru Dārzkopības vidusskolas siltumnīcās:

"Tavs Dārzs" jau pirms diviem gadiem februārī viesojās Bulduru Dārzkopības vidusskolā, kur tolaik krāšņi bija saziedējuši pavasarī iecienītākie augi. Kā siltumnīcas izskatījās pirms diviem gadiem, kad tajās viss ziedēja, lūko šajā rakstā.

Siltumnīcās ik dienu rosās skolēni, kas apgūst visu dārzniekam nepieciešamo. Kā tolaik skaidroja siltumnīcu vadītāja, skolēni apgūst visu, sākot ar sēšanu, stādīšanu, piķēšanu, beidzot ar podošanu un citiem ne mazāk svarīgiem procesiem šajā jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!