Foto: Publicitātes foto
Pavasaris vairs nav aiz kalniem, bet līdz ziedonim vēl ir nedaudz jāpaciešas. Lai gan ārā valda ziema un aukstums, Latvijā ir pāris vietas, kur pavasaris jau ir atnācis, un viena no tām ir Bulduru Dārzkopības vidusskola.

Kā "Tavs Dārzs" atklāj Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāvji, siltumnīcās pašlaik ir agrs pavasaris, jo augi tikai pakāpeniski sākuši mosties.

Piektdien no ledusskapjiem pirmo dienu izņemtas laukā tulpes, kuras jau sasniegušas trīs centimetru garumu. To krāšņais ziedēšanas laiks gaidāms vien pēc kādām divām nedēļām. Tāpat savu ziedēšanu gaida vēl citi augi.Tā kā ārā pašlaik ir tumšs laiks un gaismas daudzums ir tāds, kāds tas ir, tad arī augi mostas lēnām, skaidro Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāvji.

Pašlaik ar savu ziedēšanu siltumnīcās priecē ciklamenas un atraitnītes, kurām ir tikai pa vienam ziediņam. "Pilnas siltumnīcas mums ir pavasarī, tad esam bagāti no vienas malas līdz otrai," atzīst skolas pārstāvji.

"Tavs Dārzs" jau pirms diviem gadiem februārī viesojās Bulduru Dārzkopības stikla pilīs, kur tolaik krāšņi bija saziedējuši pavasarī iecienītākie augi. Kā siltumnīcas izskatās tad, kad tajās viss zied, lūko šajā rakstā.

Siltumnīcās ik dienu rosās skolēni, kas apgūst visu dārzniekam nepieciešamo. Kā tolaik skaidroja siltumnīcu vadītāja, skolēni apgūst visu, sākot ar sēšanu, stādīšanu, piķēšanu, beidzot ar podošanu un citiem ne mazāk svarīgiem procesiem šajā jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!