Foto: LETA
Pavasaris ir klāt! Par to liecina ne tikai putnu rosīšanās un siltais laiks, bet arī pirmie pavasara vēstneši – sniegpulkstenītes, krokusi un zilsniedzītes, kas krāšņi uzziedējušas Rīgas parkos un dārzos.

Košie krokusi savus ziedus atvēruši kanālmalas apstādījumos, Uzvaras parkā un citviet Rīgā. Tāpat vietām jau savus pumpurus raisa Sibīrijas zilsniedzītes (Scilla Siberica). Viskrāšņāk Sibīrijas zilsniedzītes redzamas tieši Lielajos kapos, kas ik pavasari tērpjas debesszilā ziedu villainē.

Savukārt jau pavisam drīz puķu dobēs sprauksies ārā tulpju asni un citas iecienītas pavasara puķes, bet pēc tam sāksies vasaras puķu uzvaras gājiens.

Pērn Rīgas dārzos, parkos un skvēros ar vasaras puķēm tika apstādītas dobes 3000 kvadrātmetru platībā, bet dobēs, ziedu piramīdās, ziedu grozos un vāzēs kopumā tika iestādītas vairāk nekā 73 tūkstoši vasaras puķu. Visvairāk stādītas begonijas – 21 039 ziedu, kā arī 7570 samtenes, 7215 cinnijas, 7037 balzamīnes, 4768 cinerārijas, 3210 laimiņi, 3160 irasīnes, 3060 perillas un daudzu citu - kopumā 36 ziedaugu sugu stādi.

Šajā rakstā
vari aplūkot, cik krāšņas un daudzveidīgas bija puķudobes Latvijas galvaspilsētā pagājušajā gadā. Iespējams, vari smelties kādu ideju arī savu puķudobju izveidošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!