Foto: Foto: Māris Lazdāns
Īsta pasaku valstība Pirmajos Ziemassvētkos valdīja Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD), kur pēcpusdienā iemirdzējās tūkstošiem svecīšu liesmiņu.

Šis jau ir otrais gads, kad NBD svētku laikā tiek rīkots pasākums "Sveču mežs". Arī šogad dārzu līdz pat pulksten 21 var aplūkot maģiskā gaisotnē, jo augus izgaismo tūkstošiem svecīšu liesmiņu.

Jāņem gan vērā, ka NBD kopplatība ir 129 hektāri, tāpēc vienā dienā dienā to ir neiespējami izstaigāt. Pasākuma rīkotāji ir izvēlējušies konkrētu pastaigu taku, kas vijas cauri rozārijam, skujkokiem un rododendriem, apmetot cilpu ap ošu un bārbeļu apstādījumiem virzienā uz oranžēriju.

Pasākuma teritorijā var andelēties mājražotāju un amatnieku tirdziņā blakus akmens dārzam, našķus var nobaudīt pie īstās latvju saimnieces Ilzes Briedes, bet par jestrāku atmosfēru gādā čelliste Jolanta Šhultze un Ansis Klintsons. Savukārt mazākie pasākuma apmeklētāji var darboties radošajās darbnīcās.

"Sveču meža" organizatori aicina cienīt NBD teritoriju – neplūkt tajā augošos ziedus vai augļus, kā arī nekāpt kokos un nebradāt pa dobēm, jo katrs tur augošais augs ir vērtība. Kāds no tiem, kā uzsver pieļauj organizatori, iespējams, pat ir vienīgais savas sugas vai šķirnes eksemplārs Latvijā.

Ieeja pasākumā ir par maksu. Vairāk par "Sveču mežu" var izlasīt šeit.

Savukārt albumā zemāk var aplūkot fotogrāfa Māra Lazdāna krāšņās bildes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!